„Vis garsiau juokiasi iš Rusijos.“ Tai komiška „supervalstybė“  ()

Vis garsiau juokiasi iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaida vis garsiau juokiasi iš Rusijos, kuri sarkastiškai apibūdinama kaip komiška „supervalstybė“, kuri yra tokia silpna, kad negali visiškai kontroliuoti savo teritorijos ir sienų. Apie tai įtakingam Šveicarijos laikraščiui „Neue Zürcher Zeitung“ rašo Andreasas Rueschas. Anot jo, Ukrainos puolimas Kursko srityje meta iššūkį Rusijos režimui ir Putinui.

Rusijos saugumo pajėgos vis dar neatsigavo po Ukrainos atakos, kuri juos nustebino.

Tačiau netikėtas Ukrainos puolimas Rusijos teritorijoje (pirmą kartą su reguliariosios armijos daliniais) V. Putino režimui kelia problemų ne tik karine, bet ir politine prasme.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2495

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Šis įvykis dera su oficialia propaganda, kad Ukraina kelia grėsmę Rusijai, tačiau griauna V. Putino, kaip stipraus žmogaus, užtikrinančio saugumą šalyje, įvaizdį.

Oficialiais duomenimis, pabėgėliais tapo 76 000 pavojingos zonos gyventojų, tačiau realybėje jų tikriausiai dar daugiau. Evakuacijos metu buvo stebimos nevilties ir pykčio prieš valdžią scenos. Tačiau nacionaliniu lygiu visuomenės nepasitenkinimo ženklų kol kas nematyti.

Jaunų šauktinių, įklimpusių į karo chaosą, klausimas V. Putinui taip pat yra politiškai opus. Dėl politinių priežasčių Kremlius jau pirmaisiais konflikto metais pažadėjo, kad šauktiniai į frontą nebus siunčiami. Dalį jų, kaip rodo apklausų vaizdo įrašai, ukrainiečiai jau paėmė į nelaisvę. Kremlius greičiausiai bus budrus ir nuo pat pradžių nuslopins bet kokią karių motinų kritiką.

 

Bet kokiu atveju režimas veržia varžtus, kaip ir bet kokios krizės metu. Nuo praėjusios savaitės pabaigos Rusija užblokavo „Signal“ ir apsunkino „YouTube“ naudojimą.

Sekmadienį Maskvos gynybos ministerija savo „sėkmės istorijų“ sąraše paminėjo tris gyvenvietes, kuriose buvo galima užkirsti kelią priešo mobiliųjų grupių proveržiui. Šios gyvenvietės yra 20–28 kilometrų atstumu nuo valstybės sienos. Taigi kai kuriose vietose Ukrainos priešakiniai daliniai įsiskverbė į Rusijos teritoriją daug giliau, nei tikėtasi.

Kai kuriuose kaimuose šį savaitgalį ukrainiečiai tyliai iškėlė vėliavas ant visuomeninių pastatų. Dėl Sudžos, matyt, dar vyksta mūšiai.

 

Kaip dabar elgsis Ukrainos karinė vadovybė, neaišku. Ji turi tris pagrindinius variantus:

– gali atvesti pastiprinimą ir tęsti puolimą;

– sustiprinti užkariautą teritoriją gynybinėmis pozicijomis;

– pasirinkti tinkamą momentą trauktis, kai tik Rusijos karinė mašina taps per daug slegianti.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis niekam neatskleidžia savo kortų. Savaitgalį jis pirmą kartą paskelbė palaikantis puolimo operaciją Kursko srityje ir išreiškė ketinimą „išplėsti karą į agresoriaus teritoriją“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(2)
(150)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: