[ŽT] „Tik ne iš Kursko ir Belgorodo“. Kaip Maskvos gyventojai diskriminuoja tautiečius  ()

Ukrainos pajėgoms įsiveržus į Rusiją nemažai Kursko ir Belgorodo regionų gyventojų pasitraukė į Rusijos sostinę. Tik išsinuomoti būstą ten sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 metų pavasarį Kursko regiono gyventojai filmavo rusų karinės technikos kolonas ir sutiko jas plodami. Jie džiaugėsi, kad Rusija užpuolė Ukrainą ir naikina kaimyninės šalies miestus. Tačiau dabar tie patys žmonės yra priversti bėgti, nes karo monstras grįžo namo.

Rusijos nekilnojamojo turto skelbimuose jau ryškėja įdomi detalė – maskviečiai nenori nuomoti savo būtų žmonėms iš Kursko ir Belgorodo. Būtent tai ir nurodo skelbimuose – „tik ne iš Kursko ir Belgorodo“. Žmonėms kyla paprastas klausimas – kodėl?

[Vokietija] Fantastiška kaina, 12 colių 2K ekranas, 6+128GB, 8 garsiakalbiai, milžiniška baterija ir kt. Nuostabi Android planšetė („HONOR Pad 8“)
2339 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Labai geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Iš tikrųjų, tai yra susiję su Rusijos sostinės gyventojų požiūriu į toliau gyvenančius rusus. Putinas į savo bereikšmį karą Ukrainoje beveik nesiunčia Maskvos ir Sankt Peterburgo gyventojų, nes jie, tikėtina, protestuotų. Daugiausia karių į Ukrainą metama iš tolimų Rusijos regionų, dėl kurių Maskvos ir Sankt Peterburgo žmonėms tiesiog neskauda. Toliau gyvenantys žmonės maskviečiams yra šiek tiek mažiau rusai. Jiems atrodo, kad pabėgėliai iš Kursko ir Belgorodo nemokės elgtis didmiestyje, bus nepatikimi.

 

Be to, jie mano, kad Kursko ir Belgorodo gyventojai greitai grįš namo, todėl nuomoti būsta jiems dabar neapsimoka. Empatijos maskviečiai neturi, karas jiems atrodo labai tolimas ir svetimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: