Jau Ukrainos rankose. Syrskis skelbia žadą atimančią naujieną. Jie prarado kontrolę (Žemėlapis)  ()

Ukrainos pajėgos veržiasi į Kursko sritį, užėmė gyvenvietes ir plečia savo kontrolę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-19 Jau Ukrainos rankose. Syrskis skelbia žadą atimančią naujieną. Jie prarado kontrolę (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos ir toliau plečia savo kontrolę Kursko srityje ir veržiasi toliau į Rusijos teritoriją, nepaisant naujausių Rusijos tinklaraštininkų pareiškimų, kad fronto linija stabilizuojama. Remiantis 2024 m. rugpjūčio 12 d. Karo studijų instituto (ISW) pranešimu, Ukrainos pajėgos pradėjo naujus įsiveržimus į vakarinę Kursko sritį ir užėmė keletą gyvenviečių netoli tarptautinės sienos.

[EU+Kuponai] Įspūdingi 3D spausdintuvai, arti 2 km šviečiantys monstriniai žibintuvėliai, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės, mini PC ir kt. (Video)
4127 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-12-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ELEGOO Saturn 4“ - 3D spausdintuvas

2) „ELEGOO Saturn 4 UItra“ - 3D spausdintuvas

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Astrolux EC01X“ - 6800lm, šviečia iki 1765 m, 26 d. laiko baterija

5) „BMAX B8 Plus“ - mini PC, 24GB RAM, 512GB SSD, Win 11 OS

6) „Violent Fan X3“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

Išsamiau

Rusijos šaltiniai pranešė, kad Ukrainos pajėgos užėmė Slobodką-Ivanovką, Uspenivką ir Viktorovką. Mūšiai tęsiasi prie Snagosto ir Kremianojos, ukrainiečiams bandant apeiti Korenevą. Vaizdo įrašai su geografine padėtimi rodo naujausius Ukrainos žingsnius Kremianojoje ir į rytus nuo Žuravlio, o su Kremliumi susijęs tinklaraštininkas tvirtina, kad Ukrainos pajėgos pajudėjo link Obščy Kolodeco.

Papildomoje geografinėje vietoje nufilmuotoje medžiagoje matyti, kad Ukrainos pajėgos veržiasi miško zonoje į šiaurę ir į rytus nuo Semenovkos dėka mechanizuoto bataliono puolimo link Kaučuko, teigia ISW. Rusijos tinklaraštininkai tvirtina, kad ukrainiečiai užgrobė Sudžą ir Spalnoję.

 

Rusijos gynybos ministerija tvirtino, kad Rusijos pajėgos atmušė Ukrainos ataką netoli Borkų, o tai rodo, kad jos pajėgos greičiausiai patraukė į Girį iš vakarų. Rusijos šaltiniai taip pat pranešė apie tarpvalstybinius Ukrainos pajėgų įsiveržimus su šarvuočių pagalba iš Sumų srities į Belgorodo sritį netoli Kolotilovkos, Prelesjės ir Bezymeno.

Ukrainos vyriausiasis vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis rugpjūčio 12 dieną pareiškė, kad Ukrainos pajėgos „kontroliuoja“ „maždaug 1000 kvadratinių kilometrų“ Rusijos teritorijos, tikriausiai Kursko srityje. Tačiau ISW pažymi, kad rugpjūčio 12 d. pastebėjo pareiškimus apie Ukrainos veržimąsi į maždaug 800 kvadratinių kilometrų, nors neįvertina, kad Ukrainos pajėgos kontroliuoja visą šią teritoriją.

 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pripažino vykdomą operaciją ir pareiškė, kad Ukrainos vyriausybė rengia planą humanitarinėms problemoms spręsti Kursko srities srityse, kuriose veikia Ukrainos kariai.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) perspėjo, kad Rusijos specialiosios tarnybos gali rengti išpuolius prieš civilius Kursko srityje, kad melagingai apkaltintų Ukrainos pajėgas vykdant karo nusikaltimus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(2)
(83)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: