„Tai gali tapti naujo karo stiliaus šablonu.“ Neįtikėtina sėkmė. Apstulbusi pati Ukraina  ()

Privers sėsti prie derybų stalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su kiekviena nauja diena Kyjivas kontroliuoja vis daugiau naujų Kursko srities gyvenviečių. Net Ukrainos gynybos ministerija nesitikėjo tokios slaptos operacijos sėkmės.

Tačiau Vakarai vis dar negali suprasti, kokio galutinio tikslo Kyjivas siekia siųsdamas kelias savo brigadas į pasienio proveržį, rašo „The Times“. 

Ekspertai rašo, kad 2023 m. Kyjivas didelių laimėjimų mūšio lauke nepatyrė. Kartu nereikėtų pamiršti ir Kremliaus raketų smūgių civiliniams Ukrainos objektams, nusinešusių ne vieno taikaus šalies piliečio gyvybę, todėl sėkmė Kursko srityje ukrainiečiams yra didelis moralinis postūmis. 

Matthew Saville'as iš Karališkojo Jungtinių tarnybų instituto sakė, kad karinė operacija Kursko srityje dar kartą parodė, jog Ukrainos kariuomenė gali ne tik laikyti gynyboje, bet ir pereiti į puolimą. 

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Eleglide C1 Series“ premjera. Išskirtinių variklių el. dviračiai už specialias kainas
3306 4 2

„Eleglide C1 Series“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-05

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Eleglide C1“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

2) „Eleglide C1 ST“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

3) „Eleglide M1 Plus“ - 29'' atnaujinta 2-os kartos el. dviračio versija

4) „Eleglide T1 STEP-THRU“ - miesto el. dviratis

Išsamiau

Tais pačiais veiksmais Kyjivas nori pasiekti, kad JAV leistų tolimojo nuotolio raketomis smogti kariniams aerodromams Rusijos teritorijoje, taip pat kad Vokietija tiektų raketas „Taurus“. 

D. Trumpas aiškiai pareiškė, kad jei taps prezidentu, jis privers Kyjivą ir Maskvą sėsti prie derybų stalo. Tai suprantama ir Ukrainoje, todėl V. Zelenskis nusprendė rudeniui apsirūpinti koziriu tokių derybų atveju. Gali būti, kad Kyjivas bandys užimti Kursko atominę elektrinę, kad vėliau galėtų ją iškeisti į Zaporižios atominę elektrinę.

 

Kai kurie ekspertai teigia, kad Ukrainai Kursko srities išlaikymas gali brangiai kainuoti. Buvęs Didžiosios Britanijos karinis atašė Rusijos Federacijoje Johnas Foremanas teigė, kad tai neturėtų būti „Pyro pergalė“. 

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad karinė operacija Kurske gali atitraukti dalį Rusijos karių iš Donbaso, ypač iš Pokrovsko krypties. 

Pirmą kartą nuo Charkivo kontrpuolimo 2022 m. vasarą Ukrainos kariuomenė nustebino Rusijos ginkluotąsias pajėgas. Kursko karinė kampanija yra naujas kariavimo stiliaus šablonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(2)
(104)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()