„Smūgiai 250 km. Aerodromai ir logistikos mazgai.“ Beprotiška žinia  (1)

Zelenskis paprašė leidimo panaudoti gyvybiškai svarbų ginklą.


K. Starmeris ir V. Zelenskis
K. Starmeris ir V. Zelenskis
© Prime Minister Keir Starmer meets President Zelenskyy (OGL v3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prime_Minister_Keir_Starmer_meets_President_Zelenskyy_(53848248888).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-21 „Smūgiai 250 km. Aerodromai ir logistikos mazgai.“ Beprotiška žinia  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai likus kelioms akimirkoms iki puolimo pradžios planavo smogti strategiškai svarbiems logistikos mazgams ir kariniams aerodromams priešo užnugaryje. Didžiosios Britanijos vyriausybė atsisakė leisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naudoti ilgojo nuotolio raketas „Storm Shadow“ vykdant puolimą Rusijos Kursko srityje.

Apie Londono ir Kyjivo derybas praneša britų dienraščio „The Telegraph“ žurnalistai. Pasak informatorių, Volodymyro Zelenskio vizito Jungtinėje Karalystėje metu Ukrainos prezidentas lobizavo ministrą pirmininką Keirą Starmerį, kad šis panaikintų raketų naudojimo apribojimus. Maždaug 250 kilometrų nuotolio raketas galima naudoti tik teritorijose, kurios tarptautiniu mastu pripažįstamos kaip Ukrainos sienos.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5354 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak Interia.pl, Ukraina norėjo sunaikinti viską, kas būtų galėję suteikti pagalbą rusams Kurske.

„Ukraina norėjo smogti toli už fronto linijos esantiems aerodromams ir logistikos mazgams, kuriuos Maskva naudoja savo karinėms pozicijoms Kursko srityje stiprinti“, – rašo „Telegraph“. Pasak vyriausybei artimų informatorių, politikai nesutiko keisti ankstesnių susitarimų.

 

Anot „The Telegraph“ žurnalistų, panašus Ukrainos pusės prašymas buvo nusiųstas ir vyriausybės atstovams Vašingtone. Prezidentas V. Zelenskis ir jo pasiuntiniai turėjo prašyti leidimo naudoti ATACMS raketas puolime. Baltieji rūmai taip pat atsisakė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(138)
(-124)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: