„Medžioja sraigtasparnius.“ Ukrainos naikintuvai jau Rusijoje. Kas vyksta (Video)  ()

Intensyvi Ukrainos oro gynybos veikla veiksmingai išlaiko rusus nuošalyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-15 „Medžioja sraigtasparnius.“ Ukrainos naikintuvai jau Rusijoje. Kas vyksta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai yra užėmę nemažą dalį Kursko srities Rusijoje ir, nepaisant labai ribotų galimybių, Ukrainos oro pajėgos ten aktyviai veikia, remia sausumos pajėgų veiksmus. Pavyzdys – Ukrainos lėktuvas Su-27, kuris greičiausiai medžioja dronus ar sraigtasparnius. 

Ukrainiečiams Kursko srityje sausumoje sekasi labai gerai, tačiau ore situacija kitokia, kur pranašumą turi rusai. Tik intensyvi Ukrainos oro gynybos veikla veiksmingai išlaiko rusus nuošalyje.

Tačiau priešlėktuvinei gynybai sunku kovoti su žemai skraidančiais taikiniais, tokiais kaip sraigtasparniai ar dronai, kurių geriausi „medžiotojai“ yra nuosavi lėktuvai. Žemiau esančiame vaizdo įraše matyti taikinių ieškantis Ukrainos Su-27 iš 831-osios taktinės aviacijos brigados. Su-27 gali veikti ir kaip apgaulė Rusijos lėktuvams, kad jie patektų į priešlėktuvinių sistemų paspęstus spąstus.

[Vokietija] Fantastiška kaina, 12 colių 2K ekranas, 6+128GB, 8 garsiakalbiai, milžiniška baterija ir kt. Nuostabi Android planšetė („HONOR Pad 8“)
2339 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Labai geros savybės ir kokybė

Išsamiau

 

Su-27, sukurtas „Suchoi“ dizaino biuro, pirmą kartą pakilo į orą 1977 m. gegužės mėn. Tai buvo Sovietų Sąjungos atsakas į amerikiečių naikintuvus F-15. Rezultatas buvo sunki dviejų variklių mašina, kurios tuščios svoris – 16 tonų, o didžiausias – 30 tonų.

Su-27 ginkluotėje daugiausia buvo trumpojo nuotolio R-73 oras-oras raketos arba pasenusios vidutinio nuotolio raketos R-27, taip pat iki 500 kg sveriančios aviacinės bombos arba nevaldomų raketų paleidimo įrenginiai. Išimtis buvo SSRS pabaigoje sukurta vidutinio nuotolio raketa „Vympel R-77“, kurios skrydžio nuotolis siekė iki 80 km, konceptualiai panaši į raketas AIM-120 AMRAAM, iš čia ir kilo pavadinimas „Amraamski“.

 

Tai buvo pirmoji sovietų/rusų raketa „oras-oras“ su aktyvia „paleisk ir pamiršk“ radaro galvute, kuri galėjo sekti patį taikinį maždaug iš 20 km atstumo. Ukraina turėjo nežinomą skaičių šių raketų.

Ukrainiečiai Su-27 improvizavo su vakarietiškais ginklais, buvo panaudotos AGM-88 HARM antiradiolokacinės raketos arba JDAM-ER valdomos bombos. Verta paminėti, kad Ukraina jau turi labai nedaug tinkamų skraidyti Su-27 naiikintuvų.

Prieš karą Ukraina turėjo kiek daugiau nei 30 vienetų, o mažiausiai 16 buvo sunaikinti dėl susidėvėjimo ir problemų su atsarginėmis dalimis. Ukraina negavo naujų lėktuvų Su-27, skirtingai nei MiG.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()