„Apie tai net nesvajojo. Jie šaudo į rusus Rusijoje“ (Video)  ()

Slepiasi pastatuose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-15 „Apie tai net nesvajojo. Jie šaudo į rusus Rusijoje“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos tankai PT-91 „Twardy“ dalyvauja Kursko mūšyje, apie ką jų konstruktoriai net nesvajojo. Tai pasiekta po  šių mašinų modernizavimo.

Neseniai Kursko srityje buvo pastebėti lenkų tankai, o dabar pasirodė mūšio įrašas, kuriame matyti, kaip PT-91 „Twardy“ apšaudė Rusijos karius, besislepiančius pastatuose, labai sprogiais sviediniais.

[Vokietija] Fantastiška kaina, 12 colių 2K ekranas, 6+128GB, 8 garsiakalbiai, milžiniška baterija ir kt. Nuostabi Android planšetė („HONOR Pad 8“)
2349 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Labai geros savybės ir kokybė

Išsamiau

 

Tankas PT-91 „Twardy“ buvo sukurtas devintajame dešimtmetyje kaip dalis modernizavimo programos, skirtos patobulinti tanką T-72M1, kuris yra Lenkijos armijos šarvuotų vienetų pagrindas. Programoje buvo daroma prielaida, kad naujoji versija bus geresnė už rusiškų T-72B atnaujinimus, kurie, palyginti su eksporto versijomis, pasižymėjo sustiprintais šarvais. 

Svarbiausias modernizavimo elementas buvo reaktyviųjų šarvų sukūrimas, kurie turėjo tiksliai uždengti pagrindinius tanko šarvus, tuo pačiu užtikrinant aukštą efektyvumą, išlaikant mažą svorį. Dėl šio darbo buvo sukurti ERAWA šarvai, kurie vėliau buvo patobulinti iki ERAWA-2 versijos.

ERAWA šarvai suteikia 95% apsaugą nuo sviedinių su viena kumuliacine kovine galvute. 

Skirtingai nei sovietiniai šarvai „Kontakt-1“, lenkiški ERAWA  taip pat suteikia dalinę apsaugą nuo sviedinių su dviguba HEAT galvute. 

 

Modernizuojant tanką PT-91 „Twardy“ taip pat buvo sumontuotas galingesnis S-12U variklis, kurio galia 850 AG, siekiant kompensuoti svorio padidėjimą, ir pažangi DRAWA ugnies valdymo sistema su termoviziniu taikikliu. Tai sudaro didžiulį skirtumą, palyginti su įprastu optiniu taikikliu, aptinkant ir identifikuojant objektus net ir labai blogomis oro sąlygomis arba naktį.

Taip pat buvo pridėta savisaugos sistema „Obra“, kuri įspėja įgulą apie lazerio spinduliuotę ir automatiškai įjungia dūmų granatas, todėl prieštankinės valdomos raketos operatoriui daug sunkiau pataikyti į tanką.

125 mm pabūklas ir automatinis įkrovėjas lieka nepakitę. Nepaisant to, sustiprinti tanko PT-91 „Twardy“ šarvai leidžia jam atlaikyti kelis smūgius, o tai suteikia įgulai daugiau laiko pabėgti nei įprastuose T-72 šeimos tankuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: