Tą pripažino net patys rusai. „Jie yra bejėgiai“ (Video)  ()

„Puikus pavyzdys, kokio lygio yra kai kurie tariamai pažangūs Rusijos sprendimai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija pripažįsta, kad senesni „Pancir“ ginklai yra bejėgiai – praneša „Defense Express“ svetainė, informuojanti apie naujos „Pancir-SMD-E“ komplekso versijos pristatymą. Tai įranga, kuri, be kita ko, skirta kovoti su dronais.

Rusai savo naują įrangą parodė mugės „Armia-2024“ metu. Uždarame renginyje buvo pristatyta nauja Rusijos Federacijoje populiarių „Pancir“ kompleksų versija. Palyginti su ankstesne, naujausioje kartoje buvo nuspręsta pašalinti 30 mm automatinius pabūklus.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5397 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Kaip pažymėjo „Defense Express“, minėtų ginklų pašalinimas yra ypač reikšmingas sprendimas, nes „Pancir-SMD-E“ dabar remiasi raketomis 57E6E, TKB-1055 arba jų deriniu. Taip rusai parodo, kad 30 mm pabūklai kovoje nebuvo efektyvūs. „Pabūklų atsisakymo priežastis yra gana įdomi – mažas jų ugnies efektyvumas perimant dronus“, – skaitome tekste.

 

„Defense Express“ analitikai pabrėžia, kad tai „puikus pavyzdys, kokio lygio yra kai kurie tariamai pažangūs Rusijos sprendimai“. O konkurentų priešlėktuvinė artilerija yra veiksminga prieš nepilotuojamus orlaivius. Tai rodo, kad rusai nesugebėjo sukurti tinkamo tokio tipo ginklo. 

Nauja „Pancir-SMD-E“ versija rodoma kaip atskira statiška konfigūracija, bet gali būti integruota su sunkvežimiais ar antžeminėmis platformomis – kaip ir jos pirmtakai. Naujosios „Pancir-SMD-E“ bokštelyje telpa iki 12 trumpo nuotolio 57E6E „žemė-oras“ raketų, 48 ​​TKB-1055 labai trumpo nuotolio mini raketų arba abiejų jų tipų mišinio.

 

Minėtos TKB-1055 yra gana naujo dizaino, jos bus naudojamos kovojant su viena populiariausių šiandien fronte naudojamų grėsmių – bepiločiais orlaiviais. 

Naujajame „Pancir-SMD-E“ komplekse buvo įrengti du radarai. Vienas iš jų naudojamas potencialiai grėsmei aptikti ir sekti, o kitas tik raketoms nukreipti. Kaip minėta aukščiau, čia baigiasi naujojo rusiško varijanto puolimo galimybės. SMD-E trūksta 30 mm 2A38M dvivamzdžių automatinių pabūklų, kurie anksčiau buvo „Pancir“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(4)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()