„Patys matėm. Jie veržiasi.“ Skelbia sensaciją  (3)

Skelbiama sensacija apie kitataučius karius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimus apie tariamą Lenkijos karių ir piliečių dalyvavimą kare Ukrainoje nuolat skelbia Rusijos propaganda. „Nuo pat pradžių Rusijos valdžia karą Ukrainoje vaizdavo kaip savo šalies ir NATO konfliktą“, – TVP pasakoja Lenkijos tarptautinių reikalų instituto atstovė Maria Piechowska.

Rusijos propaganda ir dezinformacija nestokoja aktyvumo.

„Gali būti, kad iki 180 lenkų žuvo dalyvaudami naujausiame tariamame „ukrainietiškame“, o de facto NATO, fronto proveržyje Kursko srityje? Ar atsiras drąsių giminaičių, galinčių patvirtinti šią informaciją?“, – rugpjūčio 12 d. klausė interneto svetainės X naudotojas. Autorius teigė, kad lenkai, estai, britai veržiasi į Kurską – šioje srityje buvo identifikuota 120 prancūzų, 180 lenkų, dešimtys britų, estų ir kitų NATO šalių karių. „Atrodo, kad visa operacija buvo suplanuota užsienyje“, – tvirtino įrašo autorius.

Būtinas rinkinukas vasaros pramogoms. Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas ir galingos pompos
3727 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „ATJ-8666“ - puikios pompos

Išsamiau

Tuo pat metu į Lenkijos tinklą pateko vaizdo įrašai su Kursko gyventojų, kurie esą girdėjo apie lenkų karių atvykimą, pasisakymais. „Lenkai, sakė jie, yra lenkai, lenkų samdiniai. Nes kareivis, kuris liepė mums palikti kaimą, sakė, kad ten yra lenkai“, – sako moteris vaizdo įraše, kurį rugpjūčio 12 d. paskelbė lenkų interneto svetainės X naudotojas.

Rusijos propaganda nuolat skelbia žinią apie Ukrainoje kovojančius „lenkų samdinius“. Šiame kare kovojančių užsienio savanorių – tarp jų ir lenkų – skaičius neskelbiamas. Nepaisant to, taip pat ir šiuo naratyvu rusai stengiasi įtikinti visuomenę, kad karas Ukrainoje iš tikrųjų yra Rusijos ir NATO šalių pajėgų karas.

 

Lenkijos tarptautinių reikalų instituto analitikė Ukrainai Maria Piechowska pabrėžia, kad panašios žinutės pasirodo Rusijos socialinėje žiniasklaidoje ir yra propagandos, diegiamos pirmiausia savo reikmėms, rezultatas. „Tai tik nedidelė visos Rusijos propagandos dėlionės dalis. Tai nėra kažkoks dominuojantis naratyvas“, – interviu TVP nurodo ekspertė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(44)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: