„Dar dvi naujas brigadas...“ Įvyko kai kas netikėto  (1)

Kyjivas į mūšį atvedė dar dvi naujas brigadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinė operacija Kursko srities teritorijoje vyksta jau 8 dieną. Kyjivas į mūšį atvedė dar dvi naujas brigadas – 82-ąją ir 95-ąją.

Vakarų karo ekspertai rašo, kad dabar Kursko srityje yra 6 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigados ir dar du batalionai. Iš viso Ukrainos kariškių yra apie 15 tūkstančių, skelbia „Forbes“.

Dabar Kyjivas galės pratęsti savo puolimą, net jei Maskva atsiųs pastiprinimą į Kursko sritį.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5397 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Karo ekspertas Robas Lee sakė, kad Kyjivas turėjo išvesti kai kuriuos savo batalionus iš Pokrovsko, Časiv Jaro ir Torecko.

Tačiau vakarykštis Kyjivo pareiškimas dėl karinės administracijos kūrimo Kursko srityje leidžia manyti, kad Ukraina ten bus dar ilgai.

Kartu Kremlius nesiruošia apriboti savo karinių operacijų Donbase. Ukrainos strateginių studijų centro darbuotojai paskelbė apie naujų Rusijos ginkluotųjų pajėgų batalionų pasirodymą Donbase.

Fronto linija Kursko srityje vis dar keičiasi, nes kautynės vyksta ne tiek atvirose vietose, kiek miškuose.

 

Ukrainos gynėjai jau paėmė į nelaisvę daug šauktinių, o Rusijos ginkluotosios pajėgos labiau pasikliauja pasalomis miškų plotuose.

Ekspertai rašo, kad Rusija Kursko srityje jau prarado kelis savo lėktuvus, o Ukraina – vieną MiG (gali būti, kad pilotas buvo neseniai miręs ukrainietis Oleksandras Mihulia).

Kad sustabdytų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi, Kremlius turės perkelti papildomų karių į Kursko sritį.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(203)
(7)
(196)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: