Ukraina ir Rusija pradeda derybas  ()

Maskva susisiekė.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Maxim Shklyaev (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/a-car-parked-near-the-kremlin-wall-11164168/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-20 Ukraina ir Rusija pradeda derybas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pranešė, kad prasidėjo derybos su Rusija dėl keitimosi belaisviais, kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos paėmė į nelaisvę per galingą atsakomąjį puolimą Kursko srityje. Derybos po daugiau nei savaitę trukusių sunkių kautynių Vakarų Rusijoje ir Ukrainos vidaus saugumo tarnybos teigimu, buvo „didžiausias priešo gaudymas, įvykdytas vienu metu“.

Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių komisaras Dmytro Lubinecas Ukrainos žiniasklaidai sakė, kad jo kolegė iš Rusijos Tatjana Moskalkova susisiekė su juo, kad pradėtų derybas dėl apsikeitimo karo belaisviais. Ukrainos karinės žvalgybos agentūra, kuri veda derybas dėl karo belaisvių, „Financial Times“ patvirtino, kad vykdo mainus.

[EU+Kuponai] Fantastiški el. dviračiai, 390W garso sistemos, mobilūs lazeriniai graviruokliai, rekordinių kainų SUP irklentės ir kt. (Video)
7441 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „MOTUS City“ - 250W, 27,5 colių ratų el. dviratis

2) „Sculpfun iCube Pro Max“ - 10W mobilus lazerinis graviruoklis

3) „FunWater“ - rekordinių kainų SUP irklentės

4) „ULTIMEA Nova S70“ - 390W galios 3.1.2 garso sistema

5) „Ultimea Apollo S40“ - 2.2 kanalų soundbar'as

6) „Powdeom“ - 150W, 159Wh portabili energijos stotelė

Išsamiau

Kyjivas neatskleidė tikslaus rusų belaisvių skaičiaus, kurį jo pajėgos paėmė per operaciją Kurske, tačiau vyriausybės pareigūnai ir pasienyje buvę kariai FT sakė, kad jų yra šimtai. Nepriklausomų karo ekspertų duomenimis, belaisvių skaičius viršija 2 500 žmonių.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis ketvirtadienį pareiškė, kad jo kariai ir toliau juda 1-2 km per dieną ir praėjusią dieną paėmė daugiau nei 100 belaisvių.

Tarp sugautų rusų karių yra daug šauktinių, kuriuos Ukrainos kariuomenė pateko į nelaisvę ankstyvoje invazijos stadijoje. Nors prezidentas Volodymyras Zelenskis neatskleidė operacijos tikslų, jis ne kartą gyrė savo karius už rusų belaisvių paėmimą mūšio lauke ir „papildymą“ į „mainų fondą“.

 

Rusijos pareigūnai anksčiau nurodė, kad Maskva gali pristabdyti belaisvių mainus. Tačiau Lubinecas sakė, kad pokalbis su Rusijos kolege Tatjana Moskalkova suteikė jam vilties, kad kariaujančios pusės netrukus gali pajudėti ta kryptimi.

Ketvirtadienį Ukrainos saugumo tarnybos atstovas pranešė, kad vien SBU specialiosios pajėgos Kursko srityje į nelaisvę paėmė 102 Rusijos karius iš 488-ojo motorizuotųjų šaulių pulko ir Čečėnijos „Achmat“ padalinio. „Tai didžiausias priešo gaudymas, kuris buvo įvykdytas vienu metu“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(194)
(7)
(187)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: