„Palikite mus gyvus. Mes pasitrauksime.“ Beprotiška žinia iš Kursko  ()

„Jie pamatė, kad jie visai ne kariai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karys, „InformNapalm“ atstovas spaudai Mychailo Makarukas interviu „Radio NV“ pasakojo, kaip vietos Kursko srities gyventojai ir Rusijos Federacijos šauktiniai perdavė informaciją apie Kadyrovo vyrų buvimo vietą.

Jūsų „InformNapalm“ (tarptautinė žvalgybos bendruomenė – Red.) bendruomenė pirmoji pranešė, kad šauktiniai ir net kai kurie vietiniai gyventojai teikia Ukrainos gynybos pajėgoms informaciją apie tai, kur Kursko srityje galima rasti Kadyrovo vyrų. Ir tai man pasirodė keista žinia. Kaip tai dažna ir kaip tai veikia?

– Tai buvo vietiniai gyventojai, kurie net ir dabar perduoda Rusijos armijos transporto priemonių ir karių buvimo vietą. Ir tada prasidėjo neapykantos banga Kadyrovo vyrams, nes jie pamatė, kad jie visai ne kariai, o paprasti bailiai, kurie bėga. Kaip sakė vietinis gyventojas: „Jie tiesiog palieka mūsų vaikus mėsai“.

[EU+Kuponai] Fantastiški el. dviračiai, 390W garso sistemos, mobilūs lazeriniai graviruokliai, rekordinių kainų SUP irklentės ir kt. (Video)
7441 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „MOTUS City“ - 250W, 27,5 colių ratų el. dviratis

2) „Sculpfun iCube Pro Max“ - 10W mobilus lazerinis graviruoklis

3) „FunWater“ - rekordinių kainų SUP irklentės

4) „ULTIMEA Nova S70“ - 390W galios 3.1.2 garso sistema

5) „Ultimea Apollo S40“ - 2.2 kanalų soundbar'as

6) „Powdeom“ - 150W, 159Wh portabili energijos stotelė

Išsamiau

Po to ši informacinė kampanija išplito, informaciją pradėjo teikti ir eiliniai šauktiniai, siekdami atkeršyti už patyčias. Kursko ir Belgorodo srityse ne kartą užfiksuoti rusų šauktinių išžaginimo atvejai.

„InformNapalm“ apklausė daugiau nei devynis Rusijos karo belaisvius. Mes visų klausėme, kaip ten kariauja „kadyroviečiai“? Niekas neatsakė, kaip jie kovoja. Jie sakė, kad mes to nematėme. Mes matėme kai kuriuos savo vadus, savo vaikinus, bet nematėme Kadyrovo vyrų šalia savęs.

 

Kažkas jau pradėjo kalbėti, kad R. Kadyrovo žmonės susitarė su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis organizuoti koridorių Kursko srityje. Ar tai gali būti tiesa?

– Atvirai kalbant, neatmetu galimų susitarimų dėl šių koridorių tarp Gynybos pajėgų ir Kadyrovo vyrų. Ta pati „InformNapalm“ bendruomenė turėjo patirties gaunant iš Kadyrovo vyrų duomenis už pinigus apie Rusijos armijos dislokavimą netoli Kyjivo: patikros punktai, įranga, kurioje buvo dislokuoti rusų daliniai. Tai ne paslaptis. Ir neatmetu, kad Kadyrovo vyrai, visa tai matę, patys išėjo ir pasakė: palikite mus gyvus, mes pasitrauksime, o jūs eisite toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(2)
(189)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: