„Jie susprogdino vandenilinę bombą.“ Baisus sprogimas. Kariuomenė traukiasi (Video)  (3)

Ukrainiečiai išradingumu nesiskundžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Ukrainos kovotojai, panaudoję dalis iš išgelbėto „Toyota“ automobilio su vandenilio kuro elementais, sugebėjo sukurti mažytę vandenilinę bombą.

Kaip praneša anglų kalba leidžiamas Ukrainos leidinys „Euromaidan Press“, vandenilio kuro elementas, esantis vieno iš nepopuliarių „Toyota“ modelių „Mirai“, suteikė energijos nedideliam sprogmeniui, kuris sėkmingai privertė Rusijos pajėgas atsitraukti pasienio mieste Vovčanske.

Kaip pažymi leidinys, prieš išardant „Mirai“, kad būtų galima pagaminti bombą, jis jau buvo sudaužytas. Galiausiai tai suteikė pagrindinį pranašumą gynybinėms pajėgoms, kovojusioms su rusais, kurie, kaip pranešama, sutrikdė Ukrainos kariuomenės elektroniką.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5397 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Galiausiai minėta bomba svėrė apie 440 kg ir buvo dislokuota ant žemės, nes elektronika buvo sugadinta ir todėl, kad ji buvo per sunki numesti iš oro.

Ukrainos kariškiams pavyko nuotoliniu būdu valdomu antžeminiu bepiločiu dronu nuvairuoti išgelbėtą bombą iki pat Rusijos taikinio apšaudomoje gamykloje ir tik tada ji sprogo. Padaryta žala – „galinga sprogimo banga, ugnies kamuoliai ir nuolaužos“, praneša „Euromaidan Press“.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(12)
(169)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)