„Pagal 51 straipsnį.“ Pajudėjo Vakarų tankai  ()

Maskva susidūrė su netikėtomis problemomis.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© 7th Army Training Command (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SETC17-_Ukraine_(33764488233).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė savo vykdomame puolime Rusijos Kursko srityje naudoja Jungtinės Karalystės jai padovanotus tankus „Challenger 2“, atskleidė „Sky News“.

Kaip nurodė „Sky News“, šaltiniai nenurodė, kiek „Challenger 2“ dalyvauja operacijoje ir kokiu mastu jie naudojami. Tačiau ji pridūrė, kad tankai atiteko 82-ajai desantinei ir šturmo brigadai, ir manoma, kad jos elementai dalyvauja puolime Kursko srityje.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai pirmas britų tankų panaudojimas Rusijos teritorijoje ir galbūt pirmas Vakarų tankų įsiveržimas į Rusiją nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Tiek Ukrainos ginkluotosios pajėgos, tiek Didžiosios Britanijos gynybos ministerija atsisakė komentuoti šį klausimą.

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pakartojo savo ankstesnius žodžius: Jungtinė Karalystė neprieštarauja, kad Ukrainai perduota ginkluotė būtų naudojama vykstančiame puolime Kursko srityje.

 

Ministerijos atstovas paaiškino, kad „Jungtinės Karalystės vyriausybės politika nepasikeitė – pagal JT Chartijos 51 straipsnį Ukraina turi aiškią teisę į savigyną nuo neteisėtų Rusijos išpuolių, o tai neužkerta kelio operacijoms Rusijos viduje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(244)
(12)
(232)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: