„JAV pasirengę.“ Košmariška žinia rusams. Į Ukrainą atvyks dar neregėtos galios ginklai (Video)  ()

AGM-158 JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile) sparnuotoji raketa, kurią sukūrė „Lockheed Martin“.


AGM-158 JASSM
AGM-158 JASSM
© U.S. Air Force (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Agm-158_JASSM.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J. Bideno administracija yra pasirengusi aprūpinti Ukrainą raketomis AGM-158 JASSM, skirtomis F-16, išplėsdama jų kovinį nuotolį daugiau nei 320 km. Tačiau prieš pristatymą reikia atlikti daug darbo.

Anot „Politico“, Baltieji rūmai yra „atviri“ galimybei aprūpinti Ukrainą raketomis AGM-158 JASSM.

Ukraina pirmuosius F-16 gavo rugpjūčio pradžioje, pristatyta iki dešimties orlaivių, o vėliau tikimasi dar daugiau. Rugpjūčio 6 d. Ukraina pradėjo įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį, vykdydama oro antskrydžius, tačiau lieka neaišku, ar operacijoje dalyvauja F-16.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5387 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

J. Bideno administracijos pareigūnas, kalbėjęs anonimiškai, „Politico“ sakė, kad nors galutinis sprendimas nepriimtas, administracija nagrinėja sudėtingas detales. Tai apima jautrių technologijų perdavimo apžvalgas ir užtikrinimą, kad Ukrainos lėktuvai gali paleisti 2 400 svarų (1 000+ kg) raketą su 1 000 svarų (450+ kg) kovine galvute.

Galimas JASSM perdavimas suteiktų Ukrainai pranašumą, kurį turi tik keletas kitų šalių: galimybę paleisti sparnuotąją raketą skristi daugiau nei 320 km atstumu nuo naikintuvo. Tačiau administracijos pareigūnas perspėjo, kad dar reikia daug nuveikti, kol Ukrainai gali būti pristatytos kokios nors raketos.

 

Ukrainos parlamentarai ir prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjai pastaraisiais mėnesiais spaudė JAV pareigūnus ir įstatymų leidėjus dėl JASSM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(206)
(9)
(197)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()