Rusai tūkstančiais traukiasi iš Ukrainos  ()

Tai nereiškia, kad Rusija atsisakė savo karinių operacijų šiaurės rytų ar pietų Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-18 Rusai tūkstančiais traukiasi iš Ukrainos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pareigūnai praneša, kad Rusija po netikėto Ukrainos įsiveržimo perkėlė kelis tūkstančius karių iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Kursko sritį, tačiau Rusija ten pirmiausia dislokuoja neapmokytus šauktinius, o ne savo labiau patyrusius dalinius.

Įsiveržimas prasidėjo rugpjūčio 6 d., netikėtai užklupęs Rusijos kariškius. Ukrainos vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis tvirtino, kad per 10 dienų Ukrainos kariai užėmė daugiau nei 1000 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos ir privertė dešimtis tūkstančių rusų palikti savo namus.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ukrainos įsiveržimo netikėtumas padarė įspūdį ir amerikiečių stebėtojams, daugiausia dėl jo planavimo slaptumo, CNN sakė JAV pareigūnai.

Tačiau, kadangi manoma, kad Rusija turi šimtus tūkstančių karių Ukrainoje fronte, kelių tūkstančių karių nukreipimo poveikis trumpuoju laikotarpiu gali būti ribotas, teigia aukšto rango JAV pareigūnas ir aukštas Europos žvalgybos pareigūnas, rašo CNN.

„Mums akivaizdu, kad ponas V. Putinas ir Rusijos kariuomenė nukreipia kai kuriuos išteklius, kai kuriuos savo dalinius Kursko srities link, kad neva atremtų ukrainiečius“, – CNN sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby.

 

Tačiau J. Kirby pabrėžė, jog tai nereiškia, kad Rusija atsisakė savo karinių operacijų šiaurės rytų ar pietų Ukrainoje.

Atrodo, kad pagrindinis operacijos tikslas yra sukurti „strategines dilemas“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl karių paskirstymo, tvirtina CNN šaltiniai. Nepaisant pradinės operacijos sėkmės, JAV ir Vakarų pareigūnai perspėja, kad Ukraina greičiausiai nelaikys ilgai užgrobtos teritorijos.

 

Kai kurie pareigūnai taip pat išreiškė susirūpinimą, kad Ukraina šioje operacijoje naudoja savo labiausiai patyrusius karius, sukurdama pažeidžiamumą kitose fronto linijos dalyse, o tai gali leisti Rusijai įgyti daugiau pozicijų Ukrainoje, rusams ir toliau žengiant į priekį Donecko kryptimi.

JAV taip pat nepakeitė savo politikos Ukrainos atžvilgiu dėl ilgo nuotolio Vakarų tiekiamų ginklų naudojimo Kurske, tačiau ne dėl eskalacijos rizikos, o dėl riboto tolimojo nuotolio raketų tiekimo Ukrainai. JAV pareigūnai mano, kad šie ginklai būtų veiksmingiau naudojami ir toliau taikantis į Rusijos okupuotą Krymą, praneša CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(5)
(70)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: