Iš karto po Lukašenkos įsakymo. Jie patyrė didelių nuostolių. Baltarusija sparčiai netenka savo pajėgų  ()

Pasigirdo desperatiškas pagalbos šauksmas iš Rusijos.


Kremlius skubiai paprašė Baltarusijos pagalbos
Kremlius skubiai paprašė Baltarusijos pagalbos
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Airborne_troops_of_Russia_%26_SOF_of_Belarus_05.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aliaksandras Lukašenka įsakė perduoti Rusijos armijai dalį Baltarusijos armijos įrangos, praneša portalas „Militarnyi“. Sprendimas priimtas gavus „skubų Rusijos pusės prašymą“ ir yra susijęs su nuostoliais ir įrangos trūkumu, dėl kurio nukentėjo Maskva – taip pat ir Kursko srityje bei kitomis kryptimis. Rusijos situacija yra beviltiška, rašo „Wirtualna Polska“.

Pastaruoju metu vis aiškiau piešiamas vaizdas, kad Rusijos armija neturi pakankamai įrangos. Dar visai neseniai anoniminiai Europos žvalgybos šaltiniai pranešė apie galimybę iš Irano į Rusiją perduoti šimtus balistinių raketų, kurių veikimo nuotolis siekia 120 km. Taip pat žinoma, kad rusai gauna ginklų iš Šiaurės Korėjos, įskaitant KN-23 amuniciją.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5110 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

Paramą V. Putino kariuomenei garantuoja ir Baltarusija, iš kurios jau nuo 2022 m. į frontą iš sandėlių siunčiama amunicija ir karinė įranga.

Taip pat verta paminėti tai, kad Baltarusija negamina savo šarvuotų kovos mašinų. Tai reiškia, kad Rusijos prašymu perduota įranga reiškia „ilgalaikį Baltarusijos mechanizuotųjų pajėgų materialinio potencialo mažinimą“, rašoma pranešime.

 

Baltarusijos valdžios institucijos tiksliai nenurodo, kiek ir kokios įrangos atiteks Rusijai. Tačiau tikėtinų vienetų sąrašas yra palyginti trumpas. Iš tiesų Baltarusijos ginkluotosios pajėgos nėra gausi armija, turinti platų įrangos asortimentą. Pasauliniame ugnies galios (2021 m.) reitinge Baltarusijos kariuomenė užėmė 50 vietą. Ji savo arsenalą daugiausia grindžia sovietų arba rusų gamybos įranga. Sausumos pajėgos, be kita ko, turi tankų T-72 ir T-80, transporto priemonių BMP-1, BMP-2, BTR-60, BTR-70, BTR-80 ir raketų paleidimo įrenginių BM-21 „Grad“, BM-30 „Smečr“ ir „Polonez“, taip pat haubicų 2S3 „Akacija“ ir 2S1 „Gvozdika“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(29)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()