Bando nuslėpti katastrofos mastą. „Didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo.“ Jie bėga šimtais tūkstančių (Foto, Video)  ()

Rusijoje vyksta neįtikėtini dalykai.


Ukraina pildo karo belaisvių „mainų fondą“
Ukraina pildo karo belaisvių „mainų fondą“
© МИСЯГІН (Atvira licencija) | https://t.me/mysiagin/30357

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 6 d. Ukraina pradėjo netikėtą įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį ir per dešimt dienų užėmė maždaug 790 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos, t. y. daugiau žemės nei Rusija užėmė Ukrainoje per visus kalendorinius metus. Ši operacija yra didžiausias užsienio valstybių išpuolis prieš suverenią Rusijos teritoriją nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad vienas iš įsiveržimo tikslų buvo papildyti Rusijos karo belaisvių „mainų fondą“. V. Zelenskis teigė, kad Ukraina paėmė į nelaisvę apie 100 karo belaisvių, o kiti šaltiniai nurodė didesnį skaičių – apie 2000, rašo „The Independent“.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8423 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusija oficialiai nepripažino savo karių pasidavimo, tačiau internete pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti į nelaisvę patekę rusų kariai. Karo analitikai „Geschlittert“, remdamasi šiuose vaizdo įrašuose matomų belaisvių skaičiumi, pranešė, kad iki rugpjūčio 12 d. į nelaisvę pateko mažiausiai 265 Rusijos kariai.

 

 

Ukrainos pulkininkas taip pat sakė „The Independent“, kad Kursko operacijoje dalyvavo apie 8 000 karių, o dar tūkstančiai buvo pasirengę prisijungti.

Jis užsiminė, kad Ukrainos kariai planuoja laikyti savo pozicijas, kad sukurtų „buferinę zoną“, kuri padidintų atstumą tarp Rusijos pajėgų ir Ukrainos civilių gyventojų, o tai potencialiai sumažintų Maskvos galimybes rengti tarpvalstybines atakas.

Pasak Rusijos pareigūnų, dėl įsiveržimo iš Kursko srities ir kaimyninės Belgorodo srities teko evakuoti beveik 200 000 Rusijos civilių gyventojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: