„Nieko apie tai nežinojo ir neturėjo žinoti. Tai bus pirmas kartas“ (Foto, Video)  ()

Ukrainos puolime Kursko srityje dalyvauja ne tik vokiečių kovos mašinos „Marder“ ar lenkiški tankai PT-91 „Twardy“, bet ir britų tankai „Challenger 2“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-17 „Nieko apie tai nežinojo ir neturėjo žinoti. Tai bus pirmas kartas“ (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 6 dieną Ukrainos pajėgos pradėjo puolamąją operaciją Kursko srityje Rusijos teritorijoje, kuri buvo netikėta ne tik patiems rusams, bet ir Vakarams.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Oleksandras Syrskis rugpjūčio 15 d. paskelbė, kad Ukrainos pajėgos šiuo metu kontroliuoja 1150 kvadratinių kilometrų Rusijos teritorijos.

Nuo pat operacijos pradžios socialiniuose tinkluose pasirodė įrašai ir nuotraukos, kuriose užfiksuota ne tik ukrainietiška, bet ir vakarietiška Ukrainoje kovojanti technika.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Eleglide C1 Series“ premjera. Išskirtinių variklių el. dviračiai už specialias kainas
3306 4 2

„Eleglide C1 Series“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-05

Iš Europos sandėlių

1 metų garantijos

1) „Eleglide C1“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

2) „Eleglide C1 ST“ - 250W centrinis Ananda variklis, 150 km, 14,5Ah ir kt.

3) „Eleglide M1 Plus“ - 29'' atnaujinta 2-os kartos el. dviračio versija

4) „Eleglide T1 STEP-THRU“ - miesto el. dviratis

Išsamiau

„Bild“ skelbia, kad Kursko srityje pstebėtos vokiečių pėstininkų kovos mašinos „Marder“. Tačiau manoma, kad tikėtina, kad Kursko srityje naudojama ir kita Vokietijos teikiama karinė technika.

 

Berlynas šio klausimo nekomentavo. „Žmonės, kurie yra gerai informuoti apie Ukrainos karo veiksmus, tylėjo. Pasak vyriausybės, jie nieko apie tai nežinojo ir neturėjo žinoti“, – rašo „Spiegel“.

 

Vėliau pasirodė įrašai, kuriuose matyti, kad operacijoje Kursko srityje dalyvauja 22-oji mechanizuotoji brigada, kuri aprūpinta Lenkijos dovanotais tankais PT-91 „Twardy“. Taip pat pasirodė vaizdai, kuriuose lenkiškos haubicos „Krab“ ir pėstininkų kovos mašinos „Rosomak“.

Kaip dabar pažymėjo „Sky News“ prie šios Rusijos teritorijoje kovojančios „tarptautinės transporto priemonių šeimos“ prisijungė britų tankai „Challenger 2“. „Tai bus pirmas kartas, kai britų tankai bus naudojami Rusijos teritorijoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()