Pakartoti Kursko puolimo nepavyko. Turėjo trauktis. Kas nutiko Ukrainai  ()

Ukrainos kariai nebeturi pozicijų Belgorodo srityje, tačiau sėkmingai atakuoja priešą šioje teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgoms pavyko laikinai įsiskverbti į Belgorodo srities teritoriją, tačiau jos turėjo pasitraukti dėl aukšto Rusijos armijos pasirengimo atremti tarpvalstybinius išpuolius, rašo Karo studijų institutas (ISW).

Nuo rugpjūčio 16 d., remiantis pranešimais iš atvirų šaltinių ir liudijimais, Ukrainos kariai nebeužima pozicijų Belgorodo srityje.

ISW cituoja rugpjūčio 15 d. „The Washington Post“ straipsnį. Straipsnyje pabrėžiama, kad rugpjūčio 11 dieną Ukrainos kariai surengė mechanizuotus išpuolius Belgorodo srityje prie Kolotylivkos pasienio kontrolės punkto, esančio pasienyje į šiaurės vakarus nuo Belgorodo miesto, ir šioje srityje pajudėjo apie 10 kilometrų.

[EU+Kuponai] Fantastiški el. dviračiai, 390W garso sistemos, mobilūs lazeriniai graviruokliai, rekordinių kainų SUP irklentės ir kt. (Video)
7467 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „MOTUS City“ - 250W, 27,5 colių ratų el. dviratis

2) „Sculpfun iCube Pro Max“ - 10W mobilus lazerinis graviruoklis

3) „FunWater“ - rekordinių kainų SUP irklentės

4) „ULTIMEA Nova S70“ - 390W galios 3.1.2 garso sistema

5) „Ultimea Apollo S40“ - 2.2 kanalų soundbar'as

6) „Powdeom“ - 150W, 159Wh portabili energijos stotelė

Išsamiau

Rusijos šaltinių teigimu, pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgos ne kartą atakavo Kolotylivkos rajoną ir rugpjūčio 15 dieną laikinai užėmė minėtą kontrolės punktą. Tačiau Rusijos pusė nepatvirtina informacijos, kad Ukrainos kariai pasistūmėjo daugiau nei 10 kilometrų atstumu nuo patikros punkto.

„The Washington Post“ pranešė, kad Ukrainos kariai Belgorodo srityje užėmė pozicijas, nepaisydami didelių Rusijos oro antskrydžių ir artilerijos ugnies. Rugpjūčio 15 dieną Ukrainos šarvuočiai kirto sieną, norėdami evakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karius.

 

Rugpjūčio 16 d. ISW nepastebėjo jokių Rusijos pareiškimų ar įrodymų, rodančių Ukrainos karių buvimą Belgorodo srityje.

„Ukrainos kariai laikraščiui „Washington Post“ sakė, kad Rusijos kariai buvo geriau pasiruošę atremti tarpvalstybines Ukrainos atakas nei Kursko srityje. Anot jų, Rusijos kariai įrengė daugybę prieštankinių įtvirtinimų – vadinamųjų „drakono dantų“.“

ISW taip pat pažymi, kad, remiantis Ukrainos karių parodymais, Rusijos artilerijos daliniai, bepiločių orlaivių operatoriai ir aviacija pradėjo atakuoti ginkluotąsias pajėgas iškart po to, kai rugpjūčio 11 d. jos bandė kirsti sieną Belgorodo srityje.

 

„Ukrainų karių Rusijos atsako aprašymas rodo, kad operatyvinė staigmena, kurią Ukrainos pajėgos pasiekė rugpjūčio 6 d., kai pradėjo invaziją į Kursko sritį, iš esmės buvo išsklaidyta iki rugpjūčio 11 d., o Rusijos kariuomenė Belgorodo srityje ruošėsi atremti tarpvalstybinius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išpuolius“, – rašo ISW.

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad nuo invazijos pradžios rugpjūčio 6 d. Ukrainos kariai tęsė greitą veržimąsi į kitas pasienio su Kursko sritimi dalis. Tai gali reikšti, kad Rusijos kariai efektyviau saugo kai kurias pasienio sritis nei kitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(95)
(-46)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()