Pirmą kartą. Skelbiama apie slaptas Ukrainos derybas su Rusija. Kad vyksta  ()

Kataras aptarė susitarimus su Kyjivu ir Maskva dėl smūgių moratoriumo, tačiau derybos neįvyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir Rusija planavo siųsti savo delegacijas į Dohą (Kataras) derėtis dėl istorinio susitarimo, kuris sustabdytų abiejų pusių atakas prieš energetikos objektus ir infrastruktūrą, pranešė žurnalistai. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Straipsnyje minima, kad netiesiogines derybas, kuriose katariečiai veikė kaip tarpininkai, rengdami atskirus susitikimus su Ukrainos ir Rusijos delegacijomis, sujaukė netikėtas Ukrainos įsiveržimas į Rusijos vakarinį Kursko sritį praėjusią savaitę.

Apie tokį galimą susitarimą ir planuojamą viršūnių susitikimą anksčiau nebuvo pranešta.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5117 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

Žurnalistai pastebi, kad Rusija jau daugiau nei metus atakavo Ukrainos elektros sistemą didžiuliais sparnuotųjų raketų ir bepiločių orlaivių smūgiais, dėl kurių buvo padaryta rimta žala elektrinėms ir masiniai elektros tiekimo sutrikimai visoje šalyje.

Tuo pat metu Ukraina, naudodama tolimojo nuotolio bepiločius orlaivius, surengė atakas prieš Rusijos naftos objektus, kurie padegė naftos perdirbimo gamyklas, naftos saugyklas ir cisternas. Šios atakos sumažino Rusijos naftos perdirbimą apie 15 % ir prisidėjo prie benzino kainų kilimo visame pasaulyje.

„Noras prisijungti prie derybų rodo tam tikrą abiejų šalių pažangą, bent jau dėl ribotų paliaubų. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kyjivas svarstys visiškas paliaubas tik tuo atveju, jei Rusija pirmiausia išves visas savo kariuomenę iš Ukrainos teritorijos, įskaitant Krymą. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas reikalauja, kad Ukraina pirmiausia perduotų jam keturis Ukrainos regionus, įskaitant teritorijas, kurių neokupavo Rusijos kariai, kuriuos Kremlius paskelbė Rusijos dalimi“, – sakoma pranešime.

 

Derybose dalyvavęs diplomatas sakė, kad Rusijos pareigūnai atidėjo susitikimą su Kataro pareigūnais po to, kai Ukraina įsiveržė į vakarinius Rusijos regionus.

 

Maskvos delegacija tai apibūdino kaip „eskalavimą“, sakė diplomatas ir pridūrė, kad Kyjivas „neinformavo Dohos apie savo tarpvalstybinį puolimą“.

Pašnekovo teigimu, nors Ukraina vis dar norėjo siųsti savo delegaciją į Dohą, Kataras atsisakė, nes nemato vienpusiško susitikimo naudos.

Komentaruose leidiniui Ukrainos prezidento kanceliarija pažymėjo, kad viršūnių susitikimas Katare buvo atidėtas dėl padėties Artimuosiuose Rytuose. Tačiau pačios derybos vyks vaizdo konferencijos formatu rugpjūčio 22 d., po kurios vyks konsultacijos su partneriais dėl aptartų klausimų įgyvendinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()