„Puodas tuščias. Per dieną gali iššauti tik tris ar keturis sviedinius“  (1)

Vokietija priėmė radikalų sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo kitų metų Vokietija perpus sumažins karinę paramą Ukrainai, o nuo 2027 m. – dešimt kartų. Apie tai praneša laikraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ (FAZ).

Pažymima, kad Vokietijos vyriausybė įvedė griežtas biudžeto taupymo priemones. Tos karinės lėšos, kurios jau buvo patvirtintos, Ukrainai bus skirtos, tačiau bet kokie papildomi Gynybos ministerijos prašymai nebus patvirtinti. Teigiama, kad tai buvo kanclerio Olafo Scholzo tiesioginis prašymas.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5387 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Per šiuos metus Vokietija pagalbai Ukrainai išleis 7,48 arba 8 mlrd. eurų (priklausomai nuo skaičiavimo metodo). Didžiausia planuojama išlaidų riba 2025 m. yra 4 mlrd. 2026 m. planuojama skirti tik 3 mlrd. ir po pusę milijardo 2027 ir 2028 m. Šaltinis iš Federalinės vyriausybės sakė, kad Berlynas pasiekė ribą, kai Vokietija nebegali duoti jokių pažadų Ukrainai: „Renginio pabaiga. Puodas tuščias.“

 

FAZ teigimu, lėšų trūkumas jau daro įtaką padėčiai karo zonoje. Kai kurie fronte esantys vokiečių ginklai turi tiek mažai atsarginių dalių ir šaudmenų, kad per dieną gali iššauti tik tris ar keturis sviedinius. Pavieniai haubicų „Leopard 1A5“ ir tankų pavyzdžiai ne kartą buvo „kanibalizuoti“, t. y. panaudoti kaip atsarginių dalių donorai, nes trūko naujų atsarginių dalių tiekimo iš Vokietijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(89)
(-64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: