„Ukrainiečiai bando ištrūkti...“ CŽA skelbia „žiaurią klaidą“  (7)

Ukraina ėmėsi rizikingo lošimo.


Ukrainos puolimas leido paimti šimtus belaisvių
Ukrainos puolimas leido paimti šimtus belaisvių
© МИСЯГІН (Atvira licencija) | https://t.me/mysiagin/30314

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos puolimas Kursko srityje yra bandymas ištrūkti iš užburto naikinamojo karo rato ir pereiti prie manevrinio karo, interviu agentūrai PAP sakė buvęs CŽA karininkas Philipas Wasielewskis. Jis vertino, kad Ukrainos tikslas nėra įgyti geresnę derybinę poziciją, rašo TVP.

Ukrainos kariuomenės įsiveržimas į Rusijos teritoriją po daugiau kaip dvejus metus trukusios Rusijos agresijos buvo didelis psichologinis smūgis, pakenkęs Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino prestižui. Tačiau, pasak Philipo Wasielewskio, ukrainiečių operacija – nors ir ne be rizikos – be propagandinės reikšmės turi ir karinę reikšmę.

[EU+Kuponai] Fantastiški el. dviračiai, 390W garso sistemos, mobilūs lazeriniai graviruokliai, rekordinių kainų SUP irklentės ir kt. (Video)
7441 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „MOTUS City“ - 250W, 27,5 colių ratų el. dviratis

2) „Sculpfun iCube Pro Max“ - 10W mobilus lazerinis graviruoklis

3) „FunWater“ - rekordinių kainų SUP irklentės

4) „ULTIMEA Nova S70“ - 390W galios 3.1.2 garso sistema

5) „Ultimea Apollo S40“ - 2.2 kanalų soundbar'as

6) „Powdeom“ - 150W, 159Wh portabili energijos stotelė

Išsamiau

„Žinoma, šis puolimas yra didelis smūgis V. Putino įvaizdžiui, yra didelis postūmis ukrainiečių moralei ir leido paimti šimtus, jei ne daugiau kaip tūkstantį belaisvių, kurie pasirodys esą naudingi. Tačiau daugelis komentatorių neįvertina, kad šiuo žingsniu Ukraina konfliktą vėl pavertė manevriniu karu, kuriame pranašumą turi Ukrainos kariuomenė“, – interviu PAP vertina P. Wasielewskis. Šį pranašumą, priduria jis, lemia didesnis Ukrainos pajėgų lankstumas ir geresnis vadovavimas.

 

Jo vertinimu, pagrindinis ukrainiečių tikslas nėra žinomas, o operacija prie Kursko teoriškai gali būti ir taktinis trumpas kelias siekiant susilpninti rusų linijas kituose fronto ruožuose. Jo nuomone, tikslas nėra išlaikyti žemę, kad ji taptų derybų objektu, jei būsima JAV administracija priverstų Ukrainą derėtis su Rusija.

„Šioje teorijoje įžvelgiu bent du trūkumus: jei kuris nors Amerikos prezidentas mano, kad gali priversti ukrainiečius vesti derybas, kurioms jie nėra pasirengę, jis daro žiaurią klaidą“, – sako buvęs CŽA karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(227)
(12)
(215)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)

Susijusios žymos: