„Nieko neužsimenu, bet...“ Ukraina suintrigavo. Kas laukia Padniestrės (Foto)  ()

Savanorio Tarasas Čmutas užsiminė, kad Ukrainos pajėgos gali pradėti ataką prieš nepripažintą Padniestrės Moldovos Respubliką.


Padniestrės vėliava
Padniestrės vėliava
© Wikipedia (atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Transnistria_(state).svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labdaros fondo „Grįžk gyvas“ vadovas, karo ekspertas ir savanoris Tarasas Čmutas socialiniame tinkle X paskelbė Padniestrės žemėlapį su paslaptingu prierašu.

„Nieko neužsiimu, BET...“, – rašė jis.

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5354 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Čmutas pridėjo Moldovos žemėlapį, kuriame raudonai paryškinta nepripažintos Padniestrės Moldovos Respublikos teritorija.

Kai kurie internautai tai suprato kaip užuominą, kad Ukrainos pajėgos gali pradėti puolimą prieš Padniestrę.

Padniestrės reintegracija

Liepos 29 dieną ispanų leidinys „El Pais“ paskelbė tariamą Padniestrės reintegracijos planą, pagal kurį Moldova iki 2038 metų siekia atgauti šio regiono kontrolę. Moldovos susijungimą su Padniestre planuojama vykdyti Vokietijos susijungimo pavyzdžiu. Tikimasi, kad šis procesas baigsis referendumu ir Rusijos karių išvedimu iš Padniestrės.

 

 

Leidinio teigimu, dokumentą Moldovos valdžios užsakymu parengė konsultacinė įmonė. Kišiniovas šių teiginių neneigė, bet ir nepatvirtino. Moldovos reintegracijos biuras pažymėjo, kad vyriausybė turi oficialias Padniestrės reintegracijos programas ir veiksmų planą.

Įvairiais skaičiavimais, regione yra apie 1500 Rusijos karių, keli sraigtasparniai Mi-8 ir Mi-24. Taip pat yra iki 100 vienetų šarvuočių, tankų ir priešlėktuvinių pabūklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(0)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()