„Žinojo tik Zelenskis.“ Ką galingo nuslėpė Syrskis  ()

Vakarų sąjungininkai sąmoningai buvo neinformuoti.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Commander in Chief of the Armed Forces of Ukraine, CC BY 4.0 | https://lt.wikipedia.org/wiki/Oleksandras_Syrskis#/media/Vaizdas:Defenceofkyiv.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis nuo prezidentūros vadovo Andrijaus Jermako ir Vakarų partnerių galėjo nuslėpti planus dėl puolimo Kursko srityje. Tai teigia „The Economist“.

Operacijos planai buvo laikomi paslaptyje iki paskutinės akimirkos. Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas kalbėjo apie puolimo rengimą su nedidele generolų ir saugumo pajėgų grupe, tačiau su prezidentu Volodymyru Zelenskiu šia tema kalbėjosi tik privačiai.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Buvo svarstomi keli užpuolimo prieš silpniausias Rusijos linijos vietas scenarijai: smūgis į Briansko sritį šiaurėje, smūgis į Kursko sritį, dviejų ar daugiau variantų derinys. Pagrindinis tikslas buvo nukreipti Rusijos armiją iš Donbaso ir sukurti „kozirius“ būsimoms deryboms“, – rašoma pranešime.

Beje, iš pradžių planavimu užsiėmė karinė žvalgyba, tačiau Gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija (GUR) buvo prijungta tik vėlyvoje stadijoje.

 

Apie galimą išpuolį nežinojo ir Prezidentūros vadovas Andrijus Jermakas. Vakarų sąjungininkai, teigia žurnalisto šaltinis, taip pat tyčia nebuvo informuoti, nes dvi ankstesnes Oleksandro Syrskio operacijas atšaukė būtent partneriai.

Tai leido ukrainiečiams pradėti veiksmingą operaciją ir žengti dešimtis kilometrų, kol rusai suprato, kas vyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()