„Kam šiai šaliai reikalingi jūs ir jūsų vaikai?“ Rusiją drebina skandalas (Video)  ()

„Nežus niekas, kam nelemta žūti“.


Apti Alautdinovas
Apti Alautdinovas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=bO8m_a3I33g

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje kilo skandalas po to, kai Rusijos gynybos ministerija paragino rusų šauktinių tėvus sutikti su siuntimu į frontą Kursko srityje ir pažadėjo, kad mirties atveju jie pateks į dangų, rašo „Agentstvo“. 

Tokį pareiškimą padarė čečėnų specialiųjų pajėgų „Achmat“ vadas Apti Alautdinovas, kuris pirmadienio rytą savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame kritikavo šauktinių tėvus, nenorinčius, kad jų vaikai kovotų Kursko srityje. Kariškis jų klausė, kam tuomet Rusijai reikalingi jie ir jų vaikai. Mirties atveju šauktiniai, kovojantys Kursko srityje, pateks į rojų, pažadėjo Alautdinovas.

„Pastaruoju metu stebiu tokį vaizdą: verksmai ir šauksmai, kad šauktiniai neturėtų kariauti. Ir apskritai, kodėl jie yra Kursko srityje? Draugai, negi jūsų aštuoniolikmečiai vaikai, kurie jau yra pašaukti į kariuomenę, neturėtų ginti tėvynės net tada, kai ją puola priešas ir kai jis yra mūsų teritorijoje? Turiu jums vieną klausimą: kam šiai šaliai reikalingi jūs ir jūsų vaikai?“ – Alautdinovas sakė savo „Telegram“ kanale. 

[Vokietija+Kuponas] Rekordinės kainos ir puikios kokybės pripučiamos „WKERSIY“ SUP lentos smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
5354 3

Iš Vokietijos

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Achmat“ vadas pažymėjo, kad supranta tik tuos tėvus, kurie nepatenkinti užmokesčiu už tarnybą ir pasiūlė jų vaikams pasirašyti sutartis. 

 

„Taip, aš suprantu, jei sakote, kad mes turime sutartis, o jūsų vaikai gauna mažus atlyginimus, tada jie ramiai gali pasirašyti sutartį ir eiti tarnauti kaip kiti. Nedarykite iš aštuoniolikmečių šauktinių vyrų vaikų, kuriems reikia duoti čiulptuką ir paguldyti miegoti. Jis yra toks pat tėvynės gynėjas kaip ir mes. Jis turi tai suprasti, jis turi būti tam pasirengęs“, – sakė jis.

„Achmat“ vadas taip pat priminė Putino pažadą, kad karo prievolininkai nedalyvaus kare: „Bet šiandien yra karas, priešas atėjo pas mus. Šiandien mūsų šalyje visi nuo mažo iki didelio turi stovėti rikiuotėje. Nežus niekas, kam nelemta žūti. Bet jei žūsi gindamas savo tėvynę, savo tikėjimą Dievu, pateksi į dangų. O kas gali būti žmogui geriau už rojų Visagalio kelyje? Nieko!“ 

 

Po Ukrainos puolimo Kursko srityje paaiškėjo, kad pasienį ten saugojo tik teritorinės gynybos daliniai, pasieniečiai ir nedideli kariškių, tarp jų ir šauktinių, daliniai. Pasak „The Washington Post“, galiausiai į nelaisvę pateko daugiau kaip 250 šauktinių. 

Nepaisant V.Putino pažado nesiųsti šauktinių į karą ir tėvų, reikalaujančių, kad jų sūnūs būtų išvežti iš karo zonos, kreipimųsi, šauktiniai iš Kursko srities į kitus regionus nebuvo siunčiami. Be to, į Kursko sritį pradėta perkelti šauktinius ir iš kitų šalies regionų, dėl ko pradėjo skųstis tėvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(59)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()