„Tai sukėlė masinę isteriją tarp rusų.“ Kurske kovoja amerikiečiai (Foto)  ()

Tikslus FOG kovotojų skaičius nežinomas.



© @Ekrano kopija

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-22 „Tai sukėlė masinę isteriją tarp rusų.“ Kurske kovoja amerikiečiai (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Jungtinių Valstijų reikalų patikėtinį dėl „amerikiečių privačios karinės grupuotės“ buvimo Kursko srityje. Ir išties, nuo tada, kai prasidėjo Ukrainos puolimas Rusijos teritorijoje, viena iš amerikiečių karinių organizacijų paskelbė savo grupės nuotrauką iš operacijos Kurske. Tai sukėlė masinę isteriją tarp rusų.

Kas yra žinoma apie FOG grupę ir kokius pajėgumus ji turi

Amerikos nevyriausybinė karinė organizacija „Forward Observations Group“ (FOG), susidedanti iš buvusių JAV jūrų pėstininkų ir specialiųjų pajėgų, pripažino dalyvavusi Ukrainos puolime prie Kursko.

Tai išprovokavo griežtą Rusijos užsienio reikalų ministerijos reakciją, kuri apkaltino Jungtines Valstijas atvira agresija prieš Rusiją ir paskelbė „amerikiečių samdinius“ teisėtu kariniu taikiniu, pranešė BBC rusų tarnyba.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5104 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

 

 

 

Šia žinia pasipiktino ir Rusijos Z kanalai, kurie kartojo Užsienio reikalų ministerijos grasinimus amerikiečiams. Maskva savo ruožtu pažadėjo „amerikiečių samdiniams“ mirtį arba įkalinimą iki gyvos galvos, jei jie bus sugauti.

Kas yra FOG?

Nepaisant Rusijos kaltinimų, amerikiečių grupė FOG, prisijungusi prie operacijos Kurske, nėra privati karinė kompanija. Jos atstovai oficialiai save vadina „karinio gyvenimo būdo prekės ženklu“, vienijančiu iš JAV kariuomenės pasitraukusius kovų veteranus. Prie organizacijos prisijungę asmenys laikomi „savanoriais“.

Pasak naujienų svetainės „Vice News“, grupę FOG įkūrė buvęs JAV jūrų pėstininkas Derrickas Balesas, tarnavęs Afganistane amerikiečių 173-ojoje oro desantininkų brigadoje, ir iš pradžių tai buvo prekės ženklas, prekiaujantis taktine karine įranga.

Tačiau vėliau grupės nariai ėmė prisistatyti kaip „reporteriai“ ir „medikai“ karštuosiuose taškuose Artimuosiuose Rytuose, kur filmuodavo vietos kovų vaizdus ir sužeistiems gyventojams bei kariams teikė medicininę pagalbą.

Pažymėtina, kad FOG nariai tą patį darė ir Ukrainoje dar prieš prasidedant plataus masto invazijai 2022 m. vasario 24 d. Tuo pat metu, pasak „Vice News“, kai kurie FOG nariai jau teikė tiesioginę karinę pagalbą Ukrainos kariuomenei kare su prorusiškais separatistais Donbase 2018-2021 m.

 

Grupės vadovas D.Balesas oficialiai neigė savo savanorių dalyvavimą kovose Ukrainoje, tačiau jo atstovas spaudai teigė, kad FOG narių atvykimas į Donbasą buvo suderintas su Ukrainos saugumo tarnyba ir šalies Gynybos ministerija. Be to, pats D.Balesas socialiniame tinkle „YouTube“ pasidalijo dabar jau ištrintu vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip jis kartu su savo kovotojais dalyvauja mūšiuose dėl Donecko oro uosto. Taip pat buvo pasirodę ir nuotraukų, kuriose D.Balesas užfiksuotas suu Ukrainos bataliono „Azov“ nariais.

Nuo to momento FOG grupuotė tapo Rusijos propagandos taikiniu, kuri taip norėjo įrodyti „JAV atsakomybę už konflikto Donbase protrūkį“. Visų pirma, Kremlius 2021 metais šią grupuotę apkaltino bandymu surengti provokaciją naudojant cheminį ginklą, o tai paneigė tiek pati grupuotė, tiek JAV bei Ukrainos vyriausybės.

Kai po metų Rusija įsiveržė į Ukrainą, FOG iškart pradėjo veikti daugelyje fronto linijų, įskaitant Kyjivo ir Bachmuto gynybą. FOG kovotojai pradėjo aktyviai naudoti simbolį, kuriame pavaizduotas raguotas skeletas su kulkosvaidžiu ir ietimi perverta raudona F raide.

Tikslus FOG kovotojų skaičius nežinomas. Rusijos Z šaltiniai teigia, kad Ukrainoje kovoja keli šimtai buvusių Amerikos jūrų pėstininkų, tačiau Ukrainos ir JAV valdžios institucijos šios informacijos nepatvirtino.

Pati grupuotė socialiniuose tinkluose demonstruoja, kad praeitose operacijose naudojo lengvuosius šarvuočius, transporto ir kovinius orlaivius (išskyrus naikintuvus) ir laivus. FOG kovotojai pasižymi tuo, kad nešiojasi standartinius amerikietiškus ginklus ir šarvus.

 

Pasak pranešimų žiniasklaidoje, FOG kariai veikia ne tik Ukrainoje: jų yra ir Sirijoje, Irake, Jemene bei Gazos Ruože, kur jie rengia vietos saugumo pajėgas bei kovoja su islamo teroristais ar proiranietiškais kovotojais.

Be Ukrainos, FOG (remiantis jos socialinės žiniasklaidos paskyromis) tuo pat metu veikia Sirijoje, Irake, Jemene ir Gazos Ruože, kur rengia vietos saugumo pajėgas ir kovoja su islamo teroristais bei proiraniškais kovotojais.

Tačiau grupė niekada nepranešė apie jokius susidūrimus su kai kuriose iš šių šalių veikiančiomis karinės samdinių bendrovės „Wagner“ pajėgomis.

Tuo tarpu „Wagner“ turi pretenzijų FOG: tai matyti iš Rusijos samdinių pardavinėjamų prekių su atvaizdais, kuriuose matomas vienišas „Wagner“ karys, mosuojantis plaktuku, virš pagrindinio FOG simbolio, pastebėjo „Nasha Niva“.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: