To nelaukė niekas. Rusai stojo į kovą prieš savo oro pajėgas  ()

Neatpažįsta savųjų.


Rusijos lėktuvai
Rusijos lėktuvai
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=drzJVF7jLKg&t=276s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karys išdidžiai pristatė numuštą „Ukrainos“ droną. Paaiškėjo, kad tai rusiškas žvalgybinis dronas „Zala“, dėl ko jis sulaukė itin neigiamos reakcijos ir Rusijos karo tinklaraštininko raginimo imtis korekcinių priemonių.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9172 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Įvairių tipų nepilotuojami orlaiviai tapo kasdienine karo Ukrainoje dalimi, kur ypač baiminamasi FPV ir bombarduojančių dronų, žinomų kaip „Baba Jaga“. Žvalgybos mašinos, nukreipiančios artilerijos ugnį į aptiktus taikinius, kelia šiek tiek mažiau rūpesčių.

Tai galioja ir rusams, ir ukrainiečiams, kurie neturi pakankamai kovos su jais priemonių ir bando sunaikinti dronus, pvz., taranuodami kitu dronu. Šis metodas yra gana efektyvus, tačiau didžiausia problema yra nustatyti, kuris dronas yra jūsų o kuris priešo.

 

Tam reikalingas labai geras bepiločių orlaivių operatorių ir sausumos pajėgų, turinčių, pavyzdžiui, nešiojamus bepiločių orlaivių detektorius, kurių veikimo nuotolis yra 1-2 km, koordinavimas. Šiuo atveju ukrainiečiams tai sekasi daug geriau, nes jie rečiau nei rusai netyčia sunaikina savo dronus.

Droną vizualiai galima atpažinti iš mažesnio nei 150 m atstumo, jei jo forma skiriasi nuo priešo mašinų. Vienas karybos tinklaraštininkas siūlo Rusijos identifikavimo problemos sprendimą. Jo nuomone, užtenka ant popieriaus lapų atspausdinti Rusijos bepiločių orlaivių nuotraukas ir jas išplatinti tarp karių, kad šie nenumuštų tokių objektų. Tai Z-16 („Zala 421-16“), „Orlan-10/Orlan-30“, „Lotka-3/Lotka-7“ ir „SuperCam S350/Skat-350“ orlaiviai.

 

Dronas „Zala 421-16“ yra žvalgybinis, jį gamina koncernui „Kalašnikov“ priklausanti „Zala Aero Group“. Jis turi skraidančio sparno formą, pagamintas iš kompozitų. 

Dronas gali 12 valandų veikti autonomiškai ir skristi iki 3,6 km aukštyje. Jo skrydžio nuotolis tiesia linija gali būti 1000 km, tačiau radijo ryšys teoriškai įmanomas iki 150 km. Inercinis ir palydovinės navigacijos modulis (GLONASS) yra atsakingas už navigaciją, o kilimas ir tūpimas vykdomas naudojant pneumatinę katapultą ir parašiutą. 

Rusiškas bepilotis orlaivis gali gabenti iki 3,5 kg naudingojo krovinio. Tai labai pavojingas dronas ir palyginti retas, todėl bet koks jo praradimas yra didelė pagalba ukrainiečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: