„Mes susigrąžiname savo teritorijas!“ Ukraina puola  ()

Jėgų santykis mūšio lauke: 2,5 prieš 1 priešo naudai.


Ukrainos karys
Ukrainos karys
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=854293246883755&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiosios atskirosios puolimo brigados kovotojai įsiveržė į priekį beveik per du kvadratinius kilometrus ir perėmė okupantų bataliono gynybos apygardą Charkivo srityje.

Apie tai jie rašoma „ab3army“ „Telegram“ kanale.

„Oficialu: Charkivo srityje vyksta trečiasis puolimas, mes susigrąžiname teritorijas!“ – sakoma žinutėje.

Pastebima, kad dėl kontratakos veiksmų brigada perėmė okupantų bataliono gynybos zoną, priešo būrių ir kuopos įtvirtinimus.

Jėgų santykis mūšio lauke: 2,5 prieš 1 priešo naudai. Plius priešo palaikymo pajėgos.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3513 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Pagrindinė operacijos užduotis buvo numušti Rusijos Federacijos 20-osios armijos puolimo potencialą. Šiuo metu ši užduotis yra įvykdyta“, – sakė brigados vadas pulkininkas Andrijus Bileckis.

Per keturias dienas priešas prarado tris šimtus žmonių, buvo sunaikinta arba sugadinta nemažai įrangos ir ginklų.

„Operacijos išskirtinumas buvo tas, kad atakavome stiprų priešą ir laimėjome. Sėkmė priklausė nuo detalaus planavimo, nestandartinių sprendimų, suderinto artilerijos, priešlėktuvinės gynybos ir žvalgybos darbo. Tačiau mūšio lauko herojai buvo tankistai, išminuotojai, žvalgai ir pirmiausia – kariai“, – aiškino A. Bileckis.

 

Pažymima, kad puolimo veiksmai nukreipė priešo atakas iš Makijivkos krypties ir sumažino įtampą kitose kaimyninių brigadų fronto juostose.

„Dabar okupantai intensyviau naudoja aviaciją, priešlėktuvines raketas ir tolimojo nuotolio artileriją. Priešas bando susigrąžinti tai, kas buvo prarasta. Tačiau linijas laiko Trečioji puolimo brigada!“ – teigiama „ab3army“ pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: