Netikėta! Fronte pasirodė „Super vėžliai“ (Video)  ()

Šios transporto priemonės skirtos atlikti specifines užduotis – ugnies palaikymą, koridorių kūrimą minų laukuose ir kt. Tačiau, pasak ekspertų, sumažėjęs tanko manevringumas ir greitis yra reikšmingas trūkumas.



© Ekrano kopija | https://www.youtube.com/watch?v=rWS_fxmcqec

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje vykstančio karo fone Rusija pristatė dar vieną savo šarvuočių modifikaciją, kuri jau praminta „Super vėžliu“.

Šie tankai aprūpinti įrenginiais, apsaugančiais nuo dronų atakų, įskaitant jau pažįstamas „šašlykines“ – tinklinius metalinius ekranus, taip pat kieto metalo lakštus ir išminavimo įrangą.

Ši tanko versija yra evoliucinė Ukrainos mūšio laukuose jau matyto sprendimo tąsa. Konstrukcija tapo dar didesnė nei anksčiau ir dabar primena didžiulį judantį narvą. Tačiau nauji „patobulinimai“, įgyvendinti „Super vėžlyje“, kelia klausimų apie jų tikrąjį efektyvumą ir ateitį mūšio lauke.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5110 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

Tokia mašina buvo pastebėta pietų Donecko kryptimi Ramiojo vandenyno laivyno 40-osios gvardijos jūrų pėstininkų brigados gretose. Pagrindinė metalinių ekranų užduotis – apsaugoti nuo FPV (pirmojos asmens vaizdo) dronų, kurie tapo didžiuliu ginklu Ukrainos pajėgų arsenale.

Tačiau, pasak ekspertų, tokios konstrukcijos sumažina tankų matomumą ir manevringumą, o tai riboja jų kovinį efektyvumą.

 

„Super vėžliai“ gali būti naudojami, pavyzdžiui, atliekant savaeigės artilerijos vaidmenį, teikiant ugnies palaikymą per atstumą, sumažinant tiesioginio kontakto su priešu riziką. Ir vis dėlto sumažėjęs manevringumas ir greitis išlieka reikšmingu trūkumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()