Rusija daužoma. Skubiai priversta imtis veiksmų  ()

Aviacijos judėjimas giliai į Rusijos Federacijos teritoriją lems tai, kad priešakinės linijos objektai taps labiau pažeidžiami Ukrainos smūgių. Tai apskritai susilpnins priešo padėtį dabartiniame konflikte.


Su-35
Su-35
© Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Su-35_%283%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir toliau didina atakų prieš Rusijos taikinius intensyvumą, įvykdydama naktinę dronų ataką Marinovkos kariniame aerodrome netoli Volgogrado, Rusijoje. Be to, buvo užpultos Borisoglebsko ir Savasleikos oro bazės, esančios nemažu atstumu nuo Ukrainos. Tokiu būdu Ukrainos pajėgos gali priversti rusus perkelti lėktuvus ir oro gynybos sistemas toliau nuo fronto zonų, rašo „The Wall Street Journal“.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X4“, „Mecpow X4 Pro“)
3338 3

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-03

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X4“ ir „Mecpow X4 Pro“ modeliai

Išsamiau

Pasak Volgogrado srities gubernatoriaus Andrejaus Bocharovo, Rusijos oro gynybos sistemos esą atmušė Ukrainos dronų ataką, tačiau internete paskelbta filmuota medžiaga apie atakos pasekmes ir akivaizdžiai didelio masto gaisro aerodrome rezultatus.

Pasak JK Karališkojo jungtinio gynybos tyrimų instituto eksperto Justino Bronko, nors Ukrainos bepiločių orlaivių smūgiai jau dabar daro didelę žalą Rusijos karinei infrastruktūrai, ši žala dar nėra strateginio pobūdžio.

Tačiau, jei atakos tęsis, Rusija gali susidurti su rimtomis ilgalaikėmis problemomis, ypač jei ji turės perkelti oro gynybos sistemas ir orlaivius toliau nuo fronto, todėl fronto objektai taps labiau pažeidžiami Ukrainos smūgių.

 

Šie Ukrainos kariuomenės veiksmai taip pat gali priversti Maskvą perkelti savo naikintuvus į toliau nuo fronto esančias oro bazes, o tai jau lėmė Rusijos oro operacijų efektyvumo sumažėjimą. O priverstinis skrydžių atstumo didinimas savo ruožtu sumažina smūgių skaičių ir tikslumą, o tai gali susilpninti Rusijos pozicijas dabartiniame konflikte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()