Pirmą kartą. Maskva išveda savo karius iš Ukrainos. Kas dedasi?  ()

Maskva nusprendė sustiprinti karių grupuotę Kursko srityje, perkeldama ten kontingentą iš Zaporižios, pažymi vokiečių žurnalistai. Rusai nusprendė nesusilpninti pagrindinės puolimo krypties Donecko srityje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854293313550415&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Ukrainos pajėgų veržimosi Kursko srityje Rusijos karinė vadovybė pirmą kartą perkėlė armiją iš okupuotų Zaporižios srities teritorijų, taip nuspręsdama stiprinti regiono gynybą. Tačiau nesusilpnina pagrindinio savo puolimo Donecko srityje. Apie tai rašo vokiečių leidinys „Tagesspiegel“.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9212 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šiuo metu, aršiausi mūšiai vyksta teritorijoje tarp Ukrainos užgrobto Sudžos miesto ir Kursko regiono centro, taip pat aplink strategiškai svarbų Korenevo miestą. Ten Ukrainos pajėgoms pavyko miestą aplenkti ir apsupti iš šiaurės ir pietų. Tačiau, palyginti su pirmąja Ukrainos kontrapuolimo savaite, sėkmė šioje srityje šiuo metu nedidelė.

 

Kita vertus, Rusija tęsia puolimą Donecko srityje. Rusijos pajėgos ypač aktyvios prie Torecko ir Pokrovsko miestų. Pokrovsko kryptimi rusai pakeitė pagrindinę puolimo kryptį ir, užuot puolę tiesiai miestą, pasuko į pietus. Matyt, jų tikslas – sugriauti visą Ukrainos gynybos liniją Donbaso pietuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(8)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()