„Užgriuvo kaip cunamis. Pakvipo „katilu“. Žaibiška reakcija“  ()

Ukrainiečiai išvengė Rusijos spąstų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854740603505686&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai nusprendė pasitraukti iš kai kurių pozicijų, užimtų į pietryčius nuo Pokrovsko. Vadų sprendimas buvo susijęs su rimtu pavojumi patekti į Rusijos apsuptį, praneša Interia.pl.

Apie skubias priemones, kurių ėmėsi ukrainiečių kariai, praneša JAV įsikūręs Karo studijų institutas (ISW). Naujausioje ataskaitoje, paremtoje geolokacijos duomenimis, ekspertai atskleidė, kad rusai sugebėjo užimti Ptyčės gyvenvietę į pietryčius nuo Pokrovsko ir pasistūmėjo toliau į pietus nuo miesto.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8442 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vienalaikis puolimas keliomis kryptimis netoli kelio E-50, vedančio iš Donecko į Pokrovską, kėlė rimtą grėsmę sukurti vadinamąjį „katilą“, kuriame atsidurtų ukrainiečių kariai. Dėl rusų puolamųjų veiksmų Ukrainos vadovybė nusprendė pasitraukti į tolimesnes gynybines pozicijas.

 

Kaip paaiškino šia kryptimi veikiančios brigados atstovas spaudai, sprendimas buvo priimtas siekiant „išsaugoti Ukrainos karių gyvybes ir suvienodinti pajėgas fronto linijoje“.

Donbasas, tiksliau – kryptis į Pokrovską, šiuo metu yra karščiausias fronto operacijų regionas. Nuo pat Avdijivkos užėmimo rusai vykdo nuolatinį spaudimą ukrainiečių gynėjams ir užima vis daugiau kaimų, artėdami prie kelio T-0511, jungiančio Pokrovską ir Bachmutą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(21)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: