Kremlius putojasi iš pykčio. Galingi smūgiai nuo savų. Jie vedžioja rusus už nosies  (2)

Maskva siunčia įspėjimą saviems.


Turkiški dronai „Bayraktar TB2“
Turkiški dronai „Bayraktar TB2“
© Aykhan Zayedzadeh (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bayraktar_TB2_drones_before_the_Victory_Parade_in_Baku.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai per savo ambasadą Ankaroje įspėja Turkiją netiekti ginklų Ukrainai, jei ji nori išlaikyti valstybės partnerės statusą, praneša „Wirtualna Polska“.

Pasak interneto svetainės „Defense Romania“, Rusijos ambasada paskelbė notą, kurioje ragina Turkiją nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai; šį klausimą rugpjūčio 20 d. susitikime su Turkijos ambasadoriumi Tanju Bilgik Maskvoje dar kartą iškėlė Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Michailas Galuzinas.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X4“, „Mecpow X4 Pro“)
3299 3

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-03

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X4“ ir „Mecpow X4 Pro“ modeliai

Išsamiau

Rusai mano, kad Turkijos siekis būti tarpininke Rusijos ir Ukrainos konflikte neleidžia jai dalyvauti „destruktyvioje politikoje“, t. y. tiekti ginklus Ukrainai. Tačiau verta pažymėti, kad oficialiai Turkija netiekia ginklų Ukrainai, o visas dabartinis tiekimas yra privatus labai daugelio ginklų kompanijų reikalas.

Tokia politika panaši į Serbijos, kuri dešimtmečius palaikė gerus santykius su Rusija, tačiau privati gynybos pramonė parduoda ginklus kam tik nori, jei tik pirkėjas nėra įtrauktas į šalių, kurioms taikomos sankcijos, sąrašą (Ukrainos nėra nė viename sąraše).

 

Turkija turi labai turtingą gynybos pramonę, ir nemažai šio sektoriaus bendrovių dar prieš Rusijos invaziją vykdė verslą su Ukrainos pramone. Pavyzdžiui, sutartis dėl dviejų korvečių, tarp kurių yra ir „Etmanas Ivanas Mazepa“, buvo sudaryta dar 2020 m. gruodžio mėn. Tas pats pasakytina ir apie dronus „Bayraktar TB2“, kurių gamintojas „Baykar Makina“ glaudžiai bendradarbiavo ir toliau bendradarbiauja su Ukrainos pramone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(1)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)