Stumiasi pirmyn, bet nesako, kodėl. Štai kaip keitėsi ukrainiečių kontroliuojama teritorija Kursko srityje (Video)  ()

Rugpjūčio 6 dieną Ukrainos pajėgos įsiveržė į Rusijos Kursko sritį ir iki šiol plečia ten laikomą teritoriją. Ir nesako, kam to reikia.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Ukraina užklupo rusus nepasiruošusius, kai rugpjūčio 6 dieną įsiveržė į Kursko sritį. Tai tikriausiai nėra visiškai tiesa. Rusai tikrai stebėjo Ukrainos Sumų sritį ir turėjo matyti kaupiamas pajėgas. Tiesiog rusų generolai to nelaikė rimta grėsme. Kursko pasienyje buvo dislokuota Kadyrovo „Achmat“ grupė, ten buvo kelios gynybos linijos su paruoštais planais. Netiesa, kad ukrainiečiai važiavo tuščiais laukais – į Kursko srities gilumą jie veržėsi per kovas ir susidūrimus su gausesnėmis rusų pajėgomis.

Beje, kai kur galite perskaityti, kad ukrainiečiai skaičiumi Kursko srityje pranoko rusus ir todėl jiems pavyko taip įsiveržti. Tai nėra tiesa. Rusų karių skaičius ten visada buvo didesnis. Jie taip pat turi aviacijos paramą, elektroninės karybos sistemas. Kita vertus, daug pasienyje buvusių rusų karių buvo šauktiniai, kurie nebuvo motyvuoti dalyvauti mūšyje.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai+dovanos. Ypatingai galingos graviravimo staklės, kurios tiesiog daužo konkurentus (Video, „Mecpow X4“, „Mecpow X4 Pro“)
3329 3

Pasaulinė premjera!

Specialūs kuponai

Dovanos

Galioja iki 2024-09-03

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

„Mecpow X4“ ir „Mecpow X4 Pro“ modeliai

Išsamiau

Šis žemėlapis rodo, kaip vyko ukrainiečių įsiveržimas į Kursko sritį:

 

Žiūrėdami atkreipkite dėmesį, kad rusų pajėgos ten yra gausesnės. Nepamirškite, kad rusai ten turi paruoštas gynybos linijas ir visada jas turėjo. Taip pat prisiminkite, kad „Achmat“ vadas Alaudinovas kasdien kartoja, kad ukrainiečiai toliau nebesiveržia.

Tik ko jie veržiasi? Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad kuria buferinę zoną – neleis rusams į Sumų regioną veržtis taip, kaip jie veržėsi į Charkivo regioną. Tačiau „The New York Times“ rašo, kad JAV pareigūnai iki šiol nežino šios operacijos tikslų. Jie net nežino, ar ukrainiečiai bandys išlaikyti užimtą Kursko srities dalį. Ir jei taip, kam?

 

Galbūt deryboms (teritorijų mainams), galbūt – belaisvių mainų fondo papildymui, galbūt – gynybos linijų ištampymui į Rusijos pusę, kad rusų veržimąsis Donecko srityje sulėtėtų. Jei to nežino JAV, tų tikslų tikrai nežino ir Rusija, todėl reaguoti jiems tik sunkiau. Jei ukrainiečiai čia kažką pasieks, net ir mažą pergalę, ji gali sudrebinti ir paties Putino kėdę. Būtent dėl to masinė Rusijos žiniasklaida, išskyrus išimtinai tik karui skirtus kanalus, ignoruoja ukrainiečių invaziją į Kurską.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: