Jie gynė „Azovstal“. Po 2 metų jie vėl netikėtai pasirodė (Foto)  ()

Koordinavimo štabas pažymėjo, kad daugelis į laisvę paleistų Ukrainos karių turi sveikatos problemų dėl traumų, taip pat dėl ​​to, kad Rusija nelaisvėje nesilaiko tarptautinės humanitarinės teisės normų.



© Zelenskiy (Atvira licencija) | https://t.me/V_Zelenskiy_official/11439

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 24 d., Ukrainos Nepriklausomybės dieną, tarp Ukrainos ir Rusijos įvyko apsikeitimas karo belaisviais. 115 Ukrainos karių grįžo namo.

Kaip informuoja Censor.NET, apie tai pranešė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Šiandien namo grįžo dar 115 mūsų gynėjų. Tai Nacionalinės gvardijos, kariuomenės, karinių jūrų pajėgų, Valstybės sienos apsaugos tarnybos kariai. Prisimename kiekvieną iš jų. Ieškome ir dedame visas pastangas, kad grąžintume juos atgal“, – sakė jis.

Šalies vadovas padėkojo kiekvienam padaliniui, kuris papildo Ukrainos mainų fondą.

Būtinas rinkinukas vasaros pramogoms. Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas ir galingos pompos
3707 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „ATJ-8666“ - puikios pompos

Išsamiau

„Tai priartina mūsų kariškių, civilių išlaisvinimą iš Rusijos nelaisvės. Dėkojame mūsų komandai ir partneriams, JAE už tai, kad mūsų žmonės grįžta namo“, – pridūrė prezidentas.

Koordinuojančio štabo, atsakingo už belaisvių gydymą, duomenimis, visi iš nelaisvės išgelbėti asmenys yra šauktiniai, įskaitant tuos, kurie buvo paimti į nelaisvę pirmaisiais 2022 m. plataus masto invazijos mėnesiais.

Be to, pavyko išlaisvinti devynis neteisėtai nuteistus Ukrainos karius, taip pat jūreivius, tris pasieniečius ir 82 Mariupolio gynėjus, iš kurių pusšimtis gynė „Azovstal“.

 

Taip pat namo grįžta šeši Nacionalinės gvardijos kariai iš Černobylio atominę elektrinę saugančio garnizono, kariai, gynę Kyjivo, Donecko, Chersono ir Luhansko sritis.

Iš priešo nelaisvės išlaisvinti Ukrainos kariai taip pat dalyvavo sunkiuose mūšiuose už Hostomelį ir Generalinio štabo rezervo vadavietę Kyjivo srityje bei Chersono srityje dėl Čongaro kontrolės posto prie administracinės sienos su laikinai okupuotu Krymu.

Koordinavimo štabas pažymėjo, kad daugelis į laisvę paleistų Ukrainos karių turi sveikatos problemų dėl traumų, taip pat dėl ​​to, kad Rusija nelaisvėje nesilaiko tarptautinės humanitarinės teisės normų. Visiems jiems bus atlikta medicininė apžiūra, suteiktas reikalingas gydymas, psichologinė pagalba, jie vėl integruosis į visuomenę ir gaus atitinkamą pašalpą.

 

Pažymėtina, kad šie mainai buvo pirmieji nuo Ukrainos kariuomenės puolimo Rusijos Federacijos Kursko srities teritorijoje pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(0)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: