Sunaikintas Rusijos pastiprinimas. „Jie perdavė Ukrainai slaptą informaciją“  ()

Puolimas Kursko srityje buvo kruopščiai suplanuotas.


Kovos Kursko srityje
Kovos Kursko srityje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=tT9Pmh2VFXU

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-26 Sunaikintas Rusijos pastiprinimas. „Jie perdavė Ukrainai slaptą informaciją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus kelioms dienoms nuo ginkluotųjų pajėgų puolimo Rusijos Kursko srityje pradžios, JAV ir JK Ukrainai pateikė palydovines nuotraukas ir kitą informaciją apie regioną.

Apie tai rašo „The New York Times“,

Kaip pažymi NYT, JAV ir JK žvalgybos informaciją perdavė Ukrainos pusei, kad ginkluotųjų pajėgų vadovybė galėtų tiksliau sekti ir sunaikinti Rusijos pastiprinimą.

Pasak kai kurių amerikiečių pareigūnų, kuo daugiau Rusijos Federacijos teritorijos prie vakarinės sienos Ukraina bando suvaldyti, tuo didesnė ginkluotųjų pajėgų tiekimo linijų ir oro gynybos skėčio perdėto išplėtimo rizika. Jie pažymi, kad ginkluotųjų pajėgų stiprinimas Kursko srityje tariamai sukuria silpnąsias fronto linijas Rytų Ukrainoje, ypač Donbase, kur Ukrainos gynėjai susiduria su intensyviu Rusijos puolimu.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9172 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Ukraina išplėtė fronto liniją, kuri kelia tam tikrą riziką, nes jai išlaikyti reikia daugiau personalo ir įrangos – tai savo ruožtu gali išeikvoti kitą fronto dalį arba, labiau tikėtina, sumažinti turimas atsargas“, –  cituojamas JK žvalgybos bendrovės „Janes of James Rands“  analitikas.

Pasak amerikiečių pareigūnų ir analitikų, kuo daugiau teritorijos Ukraina užims, tuo didesnis iššūkis bus ją apsaugoti maždaug 10 000 Ukrainos kariškių.

 

Tuo pačiu metu JAV pareigūnai nėra tikri, kad Ukraina ilgai išlaikys užgrobtas teritorijas. Nes nėra apkasų, minų laukų ir gynybinių užtvarų.

Tačiau neįvardytas Pentagono pareigūnas teigė, kad Ukrainos delsimas statyti gynybinius įtvirtinimus nebūtinai reiškia, kad Kyjivas neketina išlaikyti RF teritoriją. Anot jo, Ukraina gali bandyti kurti gynybines pozicijas dar giliau Rusijos viduje, plėsdama užgrobtą teritoriją, kad padidintų buferinę zoną.

Su NYT kalbėję JAV pareigūnai teigia, kad ginkluotųjų pajėgų puolimas Kursko srityje buvo kruopščiai suplanuotas, o jo sėkmė pranoko lūkesčius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(3)
(107)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: