„Sprogimai. Masinė ataka.“ Lenkija pakėlė naikintuvus. Kas vyksta?  ()

„Pradėtos visos būtinos procedūros, užtikrinančios Lenkijos oro erdvės saugumą“, – praneša Lenkijos kariuomenė.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Julian Herzog (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:105_Polish_Air_Force_MiG-29A_Fulcrum_ILA_Berlin_2016_10.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija vykdo didžiulę ataką prieš Ukrainą, naudodama tolimojo nuotolio aviaciją ir bepiločius orlaivius. Buvo pranešta apie sprogimus Lucke, esančiame netoli sienos su Lenkija. Kyjive paskelbtas aukščiausias grėsmės lygis. Žuvo mažiausiai trys žmonės. Informacija apie žuvusiuosius gauta iš Zaporižios ir Dniepropetrovsko sričių bei iš Lucko.

Rusija paleido raketas iš 11 strateginių bombonešių ir smogė 60 bepiločių orlaivių virš Ukrainos. Taip pat gresia ataka iš Juodosios jūros, kur į jos vandenis įplaukė keturi laivai, galintys paleisti 28 „Kalibr“ tipo raketas.

[EU+Kuponai] Fantastiški el. dviračiai, 390W garso sistemos, mobilūs lazeriniai graviruokliai, rekordinių kainų SUP irklentės ir kt. (Video)
7442 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „MOTUS City“ - 250W, 27,5 colių ratų el. dviratis

2) „Sculpfun iCube Pro Max“ - 10W mobilus lazerinis graviruoklis

3) „FunWater“ - rekordinių kainų SUP irklentės

4) „ULTIMEA Nova S70“ - 390W galios 3.1.2 garso sistema

5) „Ultimea Apollo S40“ - 2.2 kanalų soundbar'as

6) „Powdeom“ - 150W, 159Wh portabili energijos stotelė

Išsamiau

Sprogimai buvo girdėti, be kita ko, Lvivo srityje, kaimyninėje Lenkijoje, ir Lucke, esančiame už valandos kelio nuo sienos.

Ryte Kyjive pasigirdo kelios serijos sprogimų. Socialiniuose tinkluose dalijamasi filmuota medžiaga iš metro stočių, kur, bijodami Rusijos atakų, susirinko minios žmonių. Keliuose Ukrainos sostinės rajonuose nėra elektros. Automobilių eismas sustojo ir mieste klaikiai tylu.

Lenkijos kariuomenė, reaguodama į grėsmes, pakėlė naikintuvus.

„Nuo ankstaus ryto stebima intensyvi Rusijos Federacijos tolimojo nuotolio aviacijos veikla, susijusi su smūgiais į objektus, esančius, be kita ko, Ukrainos vakarinėje teritorijoje“, – praneša Lenkijos kariuomenė.

 

Lenkijos kariuomenės pareigūnai skaičiavo, kad paskutinė tokia suaktyvėjusi Rusijos aviacijos veikla, kurios metu buvo surengti smūgiai Vakarų Ukrainoje, užfiksuota liepos 8 d.

„Pradėtos visos būtinos procedūros, užtikrinančios Lenkijos oro erdvės saugumą, o Ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė nuolat stebi situaciją“, – praneša Lenkijos kariuomenė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()