Prie sienos pradeda rinktis kariuomenė. Paskutinis įspėjimas Baltarusijai  ()

„...bus teisėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniai“.


Baltarusijos kariai
Baltarusijos kariai
© Vitaly V. Kuzmin, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:SPtriathlon2016-17.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministerija paskelbė pareiškimą, kuriame ragina Baltarusijos ginkluotąsias pajėgas išvesti karius nuo sienos su Ukraina tokiu atstumu, kuris viršija Baltarusijoje turimų artilerijos sistemų šaudymo nuotolį.

Pareiškimas buvo paskelbtas Ukrainos užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

„Ukrainos žvalgybos agentūrų teigimu, Baltarusijos Respublikos ginkluotosios pajėgos, prisidengdamos pratybomis, sutelkia daug personalo, ypač specialiųjų operacijų pajėgų, ginklų ir karinės įrangos, įskaitant tankus, artileriją, MLRS, oro gynybos įrangą Gomelio srityje prie šiaurinių Ukrainos sienų, taip pat užfiksuoti buvę „Wagner“ samdiniai“, – rašoma pranešime.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3506 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Užsienio reikalų ministerija pabrėžia, kad pratybų vykdymas pasienio zonoje ir arti atominės elektrinės – Černobylio AE kelia grėsmę Ukrainos nacionaliniam ir pasaulio saugumui apskritai.

„Kviečiame Baltarusijos Respublikos pareigūnus nedaryti tragiškų klaidų savo šaliai, spaudžiamai Maskvos, o jos ginkluotąsias pajėgas nutraukti nedraugiškus veiksmus ir išvesti karius nuo Ukrainos valstybės sienos tokiu atstumu, kuris viršija Baltarusijos Respublikoje turimų ugnies sistemų veikimo nuotolį“, – rašoma pranešime.

 

Užsienio reikalų ministerija taip pat pabrėžė, kad Ukraina niekada nesiėmė ir nesiruošia imtis nedraugiškų veiksmų prieš Baltarusijos žmones.

„Įspėjame, kad tuo atveju, jei Baltarusija pažeis Ukrainos valstybės sieną, mūsų valstybė imsis visų būtinų priemonių, kad būtų įgyvendinta JT Chartijoje garantuojama teisė į savigyną.  Kariniai objektai ir tiekimo maršrutai Baltarusijos teritorijoje bus teisėti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniai“, – pridūrė Užsienio reikalų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(350)
(22)
(328)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()