„Putino galas. Po šito rusai neatlaikys“  ()

Tai yra pagrindinis Ukrainos atakos prieš Kursko sritį Rusijoje tikslas. Jei pasiseks, bus ramybė.



© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=854740603505686&set=pcb.854740630172350

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų ekspertai domisi, koks yra pagrindinis Kyjivo atakos prieš Kursko sritį Rusijoje tikslas. Panašu, kad kalbama apie daug svarbesnį dalyką nei tiesiog agresoriaus atitraukimas nuo Donbaso ir ukrainiečių kovinės dvasios stiprinimas.

Niekas neabejoja, kad Kursko puolimas yra veiksmingiausias viso karo puolimas. Kyjivo žvalgyba nustatė silpnąsias rusų vietas, specialiosios pajėgos iš anksto kirto sieną, kad paruoštų dirvą.

O kai išpuolis įvyko rugpjūčio 6 d., tai buvo vadovėlinis pavyzdys to, ką strategai vadina visų ginklų manevru. Kibernetinės atakos apjungė šarvuočius, artileriją, pėstininkus ir specializuotą inžineriją, kad sulaužytų priešo gynybą. Rusijos dronai buvo „apakinti“, išskleistas oro gynybos skėtis, uždaręs dangų Putino lėktuvams. Pasiruošimas vyko taip slaptai, kad Ukrainos sąjungininkai apie tai nežinojo.

Būtinas rinkinukas vasaros pramogoms. Su kuponais fantastiškas SUP irklenčių pasirinkimas ir galingos pompos
3706 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš EU/Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „ATJ-8666“ - puikios pompos

Išsamiau

Šį kartą Ukraina nustebino priešą. Buvo užimta 1 500 kvadratinių kilometrų, į nelaisvę pateko 2 500 Putino šauktinių, dar 3 000 įkalinti į pietus nuo Seimo upės.

Tai svarbiausia Ukrainos pergalė per dvejus metus. Degraduoja Rusijos infrastruktūra, griaunami tiltai ir dujų įrenginiai. Dabar pasiekiamia daugiau oro uostų, naftos perdirbimo gamyklų ir tiekimo sandėlių. Sudžoje buvo nutrauktas geležinkelių susisiekimas. Kursko atominei elektrinei iškilo grėsmė. 130 000 Rusijos civilių buvo perkelti.

Kokia Ukrainos strateginė padėtis? Pagrindinis tikslas buvo padaryti karą mažiau patrauklų ir nukreipti pagrindinius veikėjus prieš Putiną. Ką dar Kyjivas norėjo pasiekti? Zelenskio vyriausybei reikėjo pakelti kovinę dvasią. 2023 m. vasaros kontrpuolimo nesėkmė sužlugdė rudens kampanijų Charkive ir Chersone sėkmę.

Šiandien rusai puola link Pokrovsko. Dabar Zelenskis priminė savo žmonėms, kad jie vis tiek gali laimėti. Antra, ta pati žinutė buvo skirta Ukrainos sąjungininkams, kai kurie iš jų suabejojo, ar jie turėtų neribotą laiką palaikyti, atrodo, neįveikiamą karą. Dabar atrodo aišku, kad jei Ukrainos sąjungininkai leis Rusijoje naudoti tolimojo nuotolio raketas, Ukraina gaus naudos.

 

Trečia, ataka buvo skirta atitraukti Rusijos pajėgas nuo Ukrainos. Ketvirta, Rusijos karo belaisviai yra vertingas derybinis elementas. Penkta, Ukraina prieš bet kokias derybas palenkė derybines pozicijas savo naudai.

Kol Rusija okupavo dalį Ukrainos teritorijos, Zelenskis neturėjo su kuo derėtis. Dabar jis yra kitokioje situacijoje. Bet tai yra antraeiliai tikslai. Zelenskis žino, kad patikimiausias būdas užbaigti karą yra nuversti Putiną.

Ukrainos strategija – padaryti karą nepopuliarų tarp rusų. Visi buvusios SSRS gyventojai prisimena riaušes, buvusias prieš pasitraukimą iš Afganistano 1988 m. Per dešimtmetį ten žuvo 15 000 sovietų.

 

Manoma, kad šis konfliktas per dvejus metus pareikalavo 10 kartų daugiau žmonių.

Ukraina taip pat siekia įtikinti generolus ir silovikus (rusiškai – jėgos struktūrų darbuotojai), kad karo išlaidos yra per didelės. Tai prasidėjo nuo Juodosios jūros laivyno sunaikinimo. Tada buvo užpulti naftos ir dujų įrenginiai Rusijoje, bandant sukelti ekonomikos sutrikimą. Tada Kyjivo bepiločiai dronai smogė Rusijos kariniams taikiniams iki Maskvos ir Murmansko. Rusai šito neatlaikys.

Koks buvo Putino atsakymas? Tęsiamas susidorojimas su žiniasklaida, problemos neigimas ir aistringi teiginiai apie pergalę. Dabar tai gali pasikeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(215)
(11)
(204)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: