„Tai spąstai. Bus smūgiai.“ Atskleista slapta Ukrainos F-16 buvimo vieta  ()

Atskleista Ukrainos F-16 buvimo vieta.


Atskleista Ukrainos F-16 buvimo vieta
Atskleista Ukrainos F-16 buvimo vieta
© Thomas Dahlstrøm Nielsen (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-16_Fighting_Falcon_front_views.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių oro pajėgų vadas Mykola Oleščiukas socialinėje žiniasklaidoje paskelbė nuotraukas ir vaizdo įrašą, kuriame matyti Ukrainos spalvomis pasipuošęs naikintuvas F-16. Paskelbta filmuota medžiaga leido analitikams nustatyti, kad mašina dislokuota Kolomijos oro uoste. Tokių duomenų paskelbimas sukėlė daugybę klausimų, ar ukrainiečiai juos paviešino tyčia. Žurnalo „Aviation International“ ekspertas Lukaszas Pacholskis interviu „Wirtualna Polska“ perdavė, kad toks veiksmas gali būti „spąstai rusams“.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
5040 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Kodėl tokia nuotrauka buvo paviešinta? Greičiausiai tai yra siekis suklaidinti priešininką, išdėlioti menamus taikinius, kad rusai naudotų vertingus ginklus, tokius kaip sparnuotosios ar balistinės raketos, būtent menamiems taikiniams likviduoti, o ne realioms bazėms ir orlaiviams, pabrėžia ekspertas. Jis taip pat primena, kad F-16 naikintuvai gali veikti iš įvairių Ukrainoje išsibarsčiusių vietų, įskaitant civilinius oro uostus ir greitkelius.

 

„Aiškiai matome, kad per šiuos dvejus su puse karo metų rusams nepavyko sunaikinti Ukrainos antžeminės aviacijos, o dabar taip pat jaučiu, kad nuotraukų, kuriose nurodoma F-16 buvimo vieta, paskelbimas yra spąstai rusams“, – daro išvadą Lukaszas Pacholskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(162)
(8)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: