„Storm Shadow“ į taikinius Rusijoje. JAV prabilo  ()

Po masinės Rusijos oro atakos prieš Ukrainą pirmadienio rytą Kyjivo valdžia dar garsiau reikalauja leidimo panaudoti Vakarų raketas smogti taikiniams giliai Rusijos viduje. Taip pat kyla klausimas, ar NATO šalys gali numušti Rusijos raketas ir bepiločius orlaivius, artėjančius prie jų sienų.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=856553309991082&set=pcb.856553343324412

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba po didžiulio Rusijos išpuolio rugpjūčio 26 d. pareiškė, kad Ukrainos partneriai gali padėti sustabdyti Rusijos terorą priimdami du sprendimus.

„Yra du konkretūs sprendimai, kuriuos mūsų partneriai gali priimti, kad padėtų mums greičiau užbaigti Rusijos terorą. Pirma, patvirtinti Ukrainos teisę vykdyti tolimas atakas prieš visus teisėtus karinius objektus Rusijos teritorijoje. Antra, sutikite panaudoti partnerių oro gynybos pajėgumus, kad būtų numuštos raketos ir dronai, artėjantys prie jų oro erdvės“, – sakė Kuleba.

Ministras pabrėžė, kad nė vienas iš šių sprendimų nėra eskalavimas.

„Priešingai, šie sprendimai atgrasys Rusiją ir padės sumažinti terorą bei Rusijos atakų ir susijusių aukų skaičių. Darykime tai jau dabar“, – sakė Kuleba.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6338 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

Anksčiau Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis pakartojo kreipimąsi į sąjungininkus, prašydamas leidimo atakuoti vietas, iš kurių paleidžiamos Rusijos raketos, sąjungininkų perduotais ginklais.

„Storm Shadow“ į taikinius Rusijoje?

Didžiosios Britanijos leidinys „The Guardian“ praneša, kad Ukraina siekia Vakarų leidimo panaudoti britų ir prancūzų ilgojo nuotolio raketas „Storm Shadow“ smogti giliai į Rusiją, manydama, kad tai gali padaryti spaudimą Maskvai sėsti prie derybų stalo. Aukšto rango Kyjivo pareigūnai sako, kad „demonstracinis smūgis“ gali parodyti Kremliui, kad kariniai objektai netoli Maskvos ir Sankt Peterburgo yra pasiekiami Ukrainai. Tačiau tai yra didelės rizikos strategija ir dar nesulaukė JAV paramos, pažymi „The Guardian“.

 

Leidinys pažymi, kad Ukraina kelis mėnesius užsiima lobizmu, siekdama gauti leidimą panaudoti raketas „Storm Shadow“ prieš taikinius Rusijoje, tačiau nesėkmingai. Ukrainos pajėgoms Rytų fronte susiduriant su iššūkiais, vis labiau tikima, kad geriausia jų galimybė – pradėti kontrpuolimą.

Savo Nepriklausomybės dienos kalboje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kyjivas neturi kito pasirinkimo, kaip tik atkeršyti prieš plataus masto Rusijos invaziją, pradėtą ​​„prieš 913 dienų“ 2022 metų vasarį, ypač Maskvos bombų ir balistinių raketų panaudojimą prieš civilius gyventojus.

Amerikos veto

 

„Storm Shadow“ raketos buvo sukurtos daugiausia bendradarbiaujant anglams ir prancūzams, jas gamina bendra Europos įmonė MBDA, kuri taip pat turi italų partnerį. Neoficialiai žinoma, kad Londonas ir Paryžius neprieštarauja tam, kad Ukraina naudotų raketas atakuojant taikinius Rusijoje.

Tačiau, kadangi kai kuriuos „Storm Shadow“ komponentus tiekia JAV, Baltieji rūmai taip pat turi patvirtinti jų naudojimą Rusijos teritorijoje. Iki šiol JAV atsisakė, bijodama konflikto eskalavimo. JAV pareigūnai leidiniui „Politico“ sakė manantys, kad „Storm Shadow“ ir kitos tolimojo nuotolio raketos gali būti nepakankamai tikslios smogiant dideliais nuotoliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(24)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: