Į Ukrainos kariuomenę jungiasi tūkstančiai kalinių. Kas vyksta  ()

Kariniame dalinyje bus atliktas tarnybinis patikrinimas.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=856553309991082&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 24 dieną trys kariškiai, įkalinimo įstaigoje pasirašę sutartį dėl karo tarnybos, paliko mokymo centro Odesos srityje teritoriją. Dienos metu teisėsaugininkai juos surado ir grąžino į karinį dalinį.

Apie tai pranešė „Pietų“ operatyvinės vadovybės ryšių skyriaus viršininko pareigas einantis pulkininkas leitenantas Oleksijus Miščenko.

Jis aiškina, kad mobilizuoti asmenys išvyko iš mokymo centro teritorijos, „bandydami išnaudoti šį laiką savo nuožiūra“. Ir priduria, jog informacija, kad mobilizuotieji su savimi turėjo ginklus, nėra tiesa.

„Svarbiausia, kad kariai ginklų neturėjo, tai yra melaginga informacija ir niekas nekėlė aplinkinių sveikatai grėsmės... Jie sulaikyti ir sugrąžinti rugpjūčio 25 d. Nepraėjo nė para, todėl tai nėra vertinama kaip savanoriškas dalinio palikimas, jie ir toliau yra to paties mechanizuotųjų brigadų padalinio kariai“, – sako O. Miščenko.

[EU+Kuponai] Pasaulinė „Titan Army“ portabilaus Android 4K ekrano premjera! Įspūdingas daiktas kiekvienam
4121

„Titan Army V32D4U Pro“ premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Titan Army V32D4U Pro“ - portabilus Android 4K ekranas

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius

3) „Titan Army P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Pulkininkas leitenantas tiksliai nenurodo, kur ir kokiomis aplinkybėmis buvo sulaikyti mobilizuoti buvę kaliniai. Kariniame dalinyje bus atliktas tarnybinis patikrinimas, kalti asmenys bus patraukti drausminėn atsakomybėn, sako O. Miščenko.

Laikraštis „Dumskaya“ anksčiau pranešė apie trijų buvusių kalinių pabėgimą, kurie buvo mobilizuoti ir mokėsi mokymo centre Odesos srityje, remdamasis šaltiniais teisėsaugos institucijose. Žurnalistų teigimu, bėgliai su savimi turėjo Kalašnikovo automatus.

 

2024 metų gegužės 17 dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė įstatymą Nr.11079-1, leidžiantį tam tikrų kategorijų kaliniams mobilizuotis į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas.

Būti lygtinai paleisti galės tik už nesunkius nusikaltimus praeityje kalėję piliečiai.

2024 m. liepos mėn. duomenimis, apie 2 872 kaliniai buvo paleisti iš 5 196, kurie to paprašė priėmus įstatymą. 368 prašymai buvo atmesti dėl jų sveikatos būklės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(2)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: