„Daugiau nei 200.“ ATACMS laukia. ISW skelbia netikėtą žinią  (1)

Karo studijų institutas skelbia netikėtą žinią.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© sill-www.army.milh (CC0) | ttps://commons.wikimedia.org/wiki/File:ATACMSMay2006_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai nusprendė įkelti žemėlapį su Rusijos teritorijoje esančiais kariniais objektais, kurie galėtų tapti geru ATACMS taikiniu, tačiau su sąlyga, kad Jungtinės Valstijos uždegs žalią šviesą Ukrainai.

Neseniai Vakarų spauda rašė, kad Baltieji rūmai pasiūlė Ukrainai toliau smogti kariniams objektams Rusijos teritorijoje bepiločių orlaivių pagalba. JAV teigė, kad Kyjivas neturi daug ATACMS, kad galėtų vykdyti smūgius Rusijos gilumoje. Be to, esą 90 proc. karinės Rusijos aviacijos jau peržengė raketų veikimo zoną. Tačiau ISW nesutinka su tokia Baltųjų rūmų pozicija.

[Vokietija+Mažiausia kaina istorijoje!] Pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas
9172 2

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

ISW analitikai patvirtina faktą, kad Kremlius iš tiesų nukreipė dalį savo kovinės aviacijos kuo toliau nuo ATACMS ir „Storm Shadow“ raketų.

JAV politika ir toliau riboja Ukrainos galimybes naudoti ATACMS, kad būtų galima smogti mažiausiai 245 žinomiems Rusijos kariniams ir sukarintiems taikiniams, iš kurių tik 16 (6,5 proc.) yra oro bazės. ISW nurodė, kad 250 objektų, įskaitant 17 oro bazių, yra Ukrainos ATACMS veikimo zonoje, remiantis 2024 m. gegužės mėn. vietovės kontrolės vertinimu. Didžiausias Ukrainos HIMARS, kuriuos JAV leidžia Ukrainai ribotomis aplinkybėmis naudoti Rusijoje, veikimo nuotolis apima 20 iš šių objektų. Mažiausiai 225 žinomi objektai yra ATACMS veikimo zonoje, bet ne HIMARS veikimo zonoje, o 209 iš 245 (daugiau nei 85 proc.) žinomų Rusijos karinių objektų, esančių ATACMS veikimo zonoje, nėra oro pajėgų bazės. Ukrainos pajėgos naudoja savo tolimojo nuotolio smogiamąsias sistemas kai kuriems iš šių taikinių atakuoti, tačiau neatrodo, kad jos turi daug tokių sistemų, todėl palyginti nedidelis ATACMS, kurias, kaip pranešama, gavo Ukraina, skaičius gali būti reikšmingas.

 

Visas taikinių sąrašas pateiktas ISW svetainėje.

Būtent todėl šią savaitę Umerovas ir Jermakas ketina Baltiesiems rūmams pateikti išsamų karinių objektų, į kuriuos Kyjivas planuoja nukreipti ATACMS, planą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(6)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)