„Jei ne F-16.“ Per 29 mėnesius to dar nebuvo  (1)

Tapo žinoma, kas užtikrino sėkmę.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© MSGT Michael Harrington (Public Domain) | https://nara.getarchive.net/media/an-air-to-air-right-underside-view-of-an-f-16-fighting-falcon-aircraft-in-use-59ffd2

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-28 „Jei ne F-16.“ Per 29 mėnesius to dar nebuvo  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvę danų F-16, kurie dabar priklauso Ukrainai, iškovojo pirmąsias pergales ore. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad pirmadienį F-16 numušė Rusijos sparnuotąsias raketas per Rusijos antskrydžius Ukrainos miestuose.

Apie tai rašo „Forbes“.

Raketos buvo sunaikintos praėjus trims savaitėms po to, kai pirmasis iš 85 vnt. F-16 lėktuvų, kuriuos pažadėjo Belgija, Danija, Nyderlandai ir Norvegija, atvyko į Ukrainą.

„Smagu matyti juos dirbančius“, – rašė suomių analitikas Joni Askola.

Kaip Ukraina naudoja F-16

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3507 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Nuo pat pradžių buvo akivaizdu, kad Ukrainos oro pajėgos F-16 naudos oro gynybai. Jie buvo pastebėti nešantys infraraudonaisiais spinduliais valdomas „oras-oras“ raketas AIM-9 ir radaru valdomas „oras-oras“ raketas AIM-120. Jie nebuvo pastebėti naudojantys „oras-žemė“ amuniciją, nors jie yra plačiai suderinami su geriausiomis antiradarinėmis raketomis ir GPS valdomomis sklandančiomis bombomis.

Tikslinga Ukrainai su F-16 patruliuoti. Per negailestingą oro ataką Ukrainos ginkluotosios pajėgos sutelkia visus turimus ginklus, kad sušvelnintų kasdienes atakas.

Pirmadienio ankstyvo ryto išpuoliai buvo baisiausi per 29 mėnesius trunkantį Rusijos karą su Ukraina. Šimtai Rusijos balistinių ir sparnuotųjų raketų ir bepiločių orlaivių, paleistų iš karo laivų, sunkiųjų bombonešių ir iš antžeminių paleidimo įrenginių paleistos raketos, krito į Kyjivą ir kitus miestus, sunaikindamos didelius Ukrainos elektros tinklų plotus, o tūkstančiai civilių gyventojų buvo priversti naktį bėgti į slėptuves. Žuvo keturi žmonės.

 

Žala galėjo būti didesnė. Ukrainos kariuomenė pranešė numušusi 102 raketas ir 99 bepiločius orlaivius. Desperatiškai siekdami sustiprinti oro gynybą, ukrainiečiai pradėjo naudoti kulkosvaidžiais ginkluotus sraigtasparnius, kad apsigintų nuo bepiločių orlaivių, stiprindami oro gynybos tinklą, kuriame taip pat yra tolimojo nuotolio priešlėktuvinių raketų baterijos, ginkluoti sunkvežimiai ir dabar F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(6)
(153)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)