[ŽT] Ir dar vienas. Rusai neteko labai svarbaus ginklo (Video)  ()

Ši sistema ukrainiečiams kelia didelį pavojų.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai taikliu HIMARS smūgiu sunaikino rusų artilerijos radarą „Zoopark“. Rusija neteko jau daugiau nei 20 tokių radarų nuo karo pradžios, bet tai vis tiek yra svarbus taikinys.

Štai kaip nyksta rusų „Zoopark“:

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10553 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

„Zoopark“ aptinka atlekiančius minosvaidžio sviedinius iki 20 kilometrų atstumu, artilerijos sviedinius – iki 30 km atstumu, žemė-oras raketas – iki 50 km atstumu. Pagal šių ginklų trajektoriją „Zoopark“ nustato šaudančios sistemos buvimo vietą, taip suteikdama galimybę sunaikinti ukrainiečių haubicas ir kitas sistemas. Be to, „Zoopark“ seka ir judančius antžeminius taikinius iki 40 kilometrų atstumu. „Zoopark“ tarnauja nuo 1989 metų, bet per tą laiką buvo atnaujinta ne kartą. Dabar skaičiuojama, kad „Zoopark“ vertė galėtų siekti iki 10 ar net 15 milijonų dolerių.

 

Gerai tai, kad visi šie atstumai patenka į HIMARS veikimo lauką. Kitaip tariant, tam, kad būtų naudinga, „Zoopark“ sistema turi privažiuoti labai arti fronto linijos. Tai suteikia galimybę žvalgybiniams dronams rasti radaro buvimo vietą. Na, o tada HIMARS tiesiog atlieka darbą, kuriam buvo pasamdytas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()