„Apkasai buvo tušti.“ Atiduodami ištisi miestai. Kariuomenė žygiuoja be pasipriešinimo (Foto)  ()

Daugiau nebuvo nieko.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Rozbooy (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/war-soldier-rifle-dark-brave-5064697/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po kelių dienų rusų okupacinė kariuomenė užėmė Novogrodovką netoli Pokrovsko. Priešais miestą buvo įrengti įtvirtinimai, tačiau apkasai buvo tušti.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto vadovo pavaduotoja Mariana Bezuglaja.

.
[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10483 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

„Novogrodovkos miestą į pietus nuo Pokrovsko rusai užėmė per kelias dienas. Priešais miestelį buvo įtvirtinimai, kurie sudaro vientisą kompleksą, kuris tęsiasi per Selidovo miestą.

Apkasai priešais Novogrodovką buvo tušti. Kadaise mieste, kuriame gyveno dvidešimt tūkstančių gyventojų, beveik nebuvo ukrainiečių kariuomenės. Priešais miestą stovėjusi 31-oji brigada buvo išvežta, brigados vadas, kurį užtarė kolektyvas, nušalintas, jam iškelta baudžiamoji byla. Vietoj to čia buvo atsiųstas neinformuotas dalinys. Tai ne vienintelė pastarojo meto „rotacija“. Planuojama ir daugiau. Toreckas, Pokrovskas – jų bus ir daugiau“, – parašė parlamentarė, paviešinusi prieš savaitę padarytą tuščių apkasų Selidovo apylinkėse nuotrauką.

 

Pasak Bezuglajos, jei „dabar jie surengs „rotaciją“ Ugledare, mes prarasime ir jį“.

„Visos tokios „rotacijos“ veda prie proveržių ir žūčių. Išvedami daliniai, pašalinami vadai, žūsta žmonės, prarandame šimtus kilometrų Ukrainos žemės – miestus, kaimus, kasyklas, naudingąsias iškasenas, istoriją. Nusikalstamų rotacijų tik daugėja. Didėja fronto fragmentacija.

Šią parą rusai įžengė į Selidovą. Prieš savaitę buvau nuvykusi į Selidovo apylinkes Novogrodovkos kryptimi ir pamačiau įtvirtinimus priešais miestelį. Miestelyje nieko nebuvo, tai tik eilinė civilinė gyvenvietė. Nuėjau į apkasus, niekas jų nesaugojo, nieko juose nebuvo. Nusileidau po žeme ir išėjau į lauką. Už lauko jau buvo rusai. Daugiau nieko nebuvo. Neužlipau ant jokių minų, nesutikau jokių teritorinės gynybos kovotojų – tik vieniši vabzdžiai buvo vienintelė gyvybė parengtuose įtvirtinimuose aplink Selidovo miestą, kurių rusai siekė dešimt metų. Bet kuris civilis galėjo padaryti tą patį, ką ir aš“, – tęsė parlamentarė.

 

Bezuglaja pažymėjo, kad dėl Novogrodovkoje Kursko operacijos išvakarėse nebuvo jokių pasirengimo gynybai ir Ukrainos kariškių buvimo požymių.

„Per Pokrovską išvažiuoja. Vyksta evakuacija. Žmonės su daiktais, kariškiai. Per Pokrovską iškeliauja kariškiai. Pastarąsias kelias savaites kariškiai per Pokrovską keliauja nuolat“, – apibendrino ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(161)
(-106)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: