„Įvyko 6.43 val. Tai ne raketa.“ Lenkija kelia kariuomenę. „Mestos didžiulės pajėgos“  (1)

Lenkijoje mestos didžiulės pajėgos.


Lenkijos Mi-17
Lenkijos Mi-17
© Alan Wilson (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mil_Mi-17-1V_Hip_6112_(11749085526).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-01 „Įvyko 6.43 val. Tai ne raketa.“ Lenkija kelia kariuomenę. „Mestos didžiulės pajėgos“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos teritorinės gynybos pajėgų kariai, iššukavę 2800 hektarų plotą, nerado neatpažinto Rusijos aviacijos objekto, kuris į šalies teritoriją atskrido iš Ukrainos. Paieškos operacija buvo nukelta į rugpjūčio 29 d. ir gali būti tęsiama penktadienį.

Nuo pirmadienio Liublino Tišovcų miesto apylinkėse, esančiose maždaug už 30 km nuo sienos su Ukraina, tęsiasi į Lenkijos teritoriją patekusio ir iš radarų dingusio neatpažinto aviacijos objekto paieškos. Apie tai rašo lenkų leidinys „RMF24“.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Kariuomenės Operatyvinė vadovybė vakar vakare pranešė, kad įtartino objekto nerasta, todėl operacija bus tęsiama ketvirtadienį, rugpjūčio 29 d.

Pirmadienį ir antradienį teritorinės gynybos pajėgų kariai iš viso iššukavo daugiau nei 2800 hektarų plotą. Paieškoje taip pat dalyvavo raiti patruliai, sraigtasparniai ir dronai „FlyEye“.

Dronas į Lenkijos teritoriją įskrido pirmadienį, rugpjūčio 26 d., 6.43 val., netoli Ukrainos miesto Červonohorodo. Objektas dingo iš radarų Tišovcų apylinkėse.

 

Lenkijos pajėgų operatyvinio vado generolo Maciejaus Klišo teigimu, „tai ne raketa, nei hipergarsinė, nei balistinė raketa, nei valdoma raketa“.

Skrydžio trajektorija, greitis ir aukštis, kuriuo objektas judėjo, leidžia daryti prielaidą, kad tai buvo nepilotuojamas orlaivis, pavyzdžiui, „Šahed“.

Kariškiai neatmeta, kad objektas galėjo nukristi ne Lenkijoje, o skristi toliau arba pasukti atgal, tačiau radarų sistemos negalėjo to užfiksuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(45)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)