„Jokiu būdu ne, mes nekariaujame!“ Italija turi dovanų ir perspėjimų Ukrainai  ()

Italija Ukrainai priminė tai, ką sakė anksčiau.


SAMP/T Italijoje
SAMP/T Italijoje
© Esercito.difesa.it (CC BY 2.5) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Italian_Army_-_4th_Anti-aircraft_Artillery_Regiment_%22Peschiera%22_SAMPT_missile_reloading.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajani primena, kad Ukraina jau visai greitai gaus oro gynybos pastiprinimą. Italija ruošiasi išsiųsti anksčiau pažadėtą SAMP/T bateriją. SAMP/T yra pakankamai įspūdingų galimybių oro gynybos sistema. Ji turi stiprų radarų ir jutiklių tinklą, kuris leidžia sistemai aptikti orlaivius, sparnuotasias raketas ir net taktines balistines raketas. Tuomet šie taikiniai sunaikinami „Aster 30“ raketomis.

Pirmoji SAMP/T baterija pasiekė Ukrainą dar praeitų metų gegužę. Tuomet buvo pranešta, kad sistemą aptarnaus 20 ukrainiečių komanda, apmokyta užsienyje. 2024-ųjų birželį Italija patvirtino, kad Ukrainai perduos ir dar vieną SAMP/T bateriją. Tam Italija turėjo pasiruošti, bet panašu, kad ta SAMP/T baterija jau greitai bus pakeliui į Ukrainą.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6338 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

Tokių ginklų perdavimai vykdomi slaptai, todėl gali būti, kad niekas ir nepasakys, kada antroji SAMP/T baterija pasiekė Ukrainą. Tai, kad Tajani teigia, kad sistema greitai bus išsiųsta, reiškia nedaug.

Tačiau Italijos užsienio reikalų ministras pasakė ir dar šį tą svarbaus. Verdant diskusijoms apie tai, ar galima leisti Ukrainai vakarietiškais ginklais atakuoti taikinius Rusijoje, Tajani pabrėžia Italijos poziciją – Italija tam prieštarauja. „Mes nekariaujame su Maskva“, pabrėžė Tajani, taip tarsi užsimindamas, kad šalys, kurios leis Ukrainai naudoti savo ginklus prieš taikinius Rusijoje, daro klaidą ir veliasi į karą. Jo teigimu, būtent dėl to Italija remia Ukrainą labiau gynybiniais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(15)
(-5)

Komentarai ()