Putinas į Mongoliją, o po to – į Hagą? Ką daro diktatorius  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuriam yra išduotas tarptautinis arešto orderis, rugsėjo 3 dieną lankysis Mongolijoje, kuri yra įsipareigojusi jį suimti.



© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Interview_with_Vladimir_Putin_to_Tucker_Carlson#/media/File:Interview_with_Vladimir_Putin_to_Tucker_Carlson_(2024-02-06)_16.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas (TBT) dar 2022-ųjų kovą išdavė arešto orderį Putinui, o Mongolija pripažįsta TBT jurisdikciją. Putinas pirmą kartą ketina lankytis šalyje, kuri turėtų jį suimti. Bet Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad Rusija dėl to neturi jokio nerimo. Kodėl?

Peskovas teigia, kad Rusija su Mongolija palaiko gerus santykius, o ir patys Mongolijos pareigūnai patvirtino, kad Putinas nebus suimtas. Tai yra gera proga Putinui pademonstruoti, kad tarptautinė teisė neveikia ir jis yra aukščiau visko.

Mongolija turi tik dvi kaimynes – Rusiją ir Kiniją. Ji yra visiškai priklausoma nuo jų įtakos. Suimdama Putiną Mongolija susigadintų santykius su abiem. Aišku, geresnė išeitis būtų Putino tiesiog nepriimti, bet Mongolija turi palaikyti santykius su abiem savo kaimynėmis. Mongolija pati kviečia Putiną.

[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3456 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Neseniai Mongolija išbraukė dujotiekį „Sibiro galia 2“ iš savo ilgalaikių planų – šis vamzdynas turi sujungti Rusiją ir Kiniją. Tai jau kenkia santykiams su Rusija, bet Putinas gali atvykti su dovanomis, kurių labai reikia neturtingai Mongolijai. Tikėtina, kad Putinas primins Mongolijai, kad „Sibiro galia 2“ būtų naudingas visoms trims šalims. Tikriausiai to jis ten ir važiuoja, to Mongolija iš jo tikisi, todėl Mongolija trumpam pamirš, kad yra Romos Statutą patvirtinusi šalis.

 

Ir ką Mongolija darytų suėmusi Putiną? Iš šalies jis turėtų būti išgabentas per Rusiją arba Kiniją. Be to, turint omenyje Rusijos žvalgybinius pajėgumus ir Putino apsaugą, suimti Rusijos prezidentą būtų sudėtinga. Tai tikriausiai primintų karinę operaciją. O Rusijos atsakas galimai ir būtų karinė operacija.

Beje, jau spėliojama, kad Mongolija net neturėtų šansų suimti Putino, nes į užsienį vyks jo antrininkas, o ne jis pats.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: